Fizik

Küçük Prens Lisesi’ndeki fen programı, öğrencilerin bilimsel problem çözme becerilerini geliştirmeleri için temel ilkeleri derinlemesine anlamalarını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu program, öğrencilerin merakını uyandırmayı ve çevrelerindeki dünyaya ilişkin bilimsel bir vizyon kazanmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Öğrencilerimiz fizik çalışmaları sırasında mekanik, elektrik, manyetizma, optik, termodinamik, nükleer ve modern fizik gibi fiziğin farklı alanlarıyla tanışırlar. Bu alanları yöneten temel ilkeleri ve bunların gerçek dünyadaki sorunları çözmek için nasıl uygulanacağını öğrenirler.

Fizik laboratuvar dersleri programın vazgeçilmez bir unsuru olup öğrencilere teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme fırsatı sunar. Fizik deneyleri, öğrencilerin fiziksel ilkeleri kendi başlarına keşfetmelerine, deneysel verileri toplayıp analiz etmelerine ve ölçüm aletlerini ve diğer deney malzemeleri kullanma gibi pratik beceriler geliştirmelerine olanak tanır.