Yeterlilik Sınavı 2020-06-26T15:28:09+03:00

ADRES: ABDURRAHMANGAZİ MAH.RAVZA CAD.NO:2 SANCAKTEPE

TEL: 0216 622 65 10

SINAV TARİHLERİ:

29 HAZİRAN 2020 SAAT: 9.30-10.45 (Fransızca yazılı)

29 HAZİRAN 2020 SAAT:11.00-12.30 (Türkçe yazılı)

30 HAZİRAN 2020 SAAT: 9.30-13.30 (Fransızca-Sözlü)

SINAV BAŞVURULARI: https://kp.k12.tr/lise/aday-ogrenci/yeterlilik-sinavi-kayit-formu/  linkinden yapılacaktır.

SINAV BAŞVURU TARİHİ: 9-26 HAZİRAN 2020

BAŞVURU BELGELERİ:

SINAV BAŞVURU DİLEKÇESİ için lütfen tıklayınız.

FOTOĞRAFLI ÖĞRENCİ BELGESİ

NÜFUS KAĞIDI (arkalı-önlü)

VELİ NÜFUS KAĞIDI (arkalı-önlü)

SINAV ORGANİZASYONU KURALLARI

• Her aday öğrenci okul kapısında karşılanarak ateş ölçümünden sonra bahçede bekletilmeden sınav salonuna alınır.
  • Aday öğrenci velisi okul bahçesine alınmaz.
  • Aday öğrenci sınav salonuna kadar maske ile gider.
  • Sınav esnasında maske takma zorunluluğu yoktur.
  • Sınav salonunda dezenfektan jel bulundurulacak ve her öğrenciye küçük şişe jel verilecektir.
  • Sınav bitiminde aday öğrenci maskesini takarak salondan ayrılacaktır.
  • İhtiyaç durumunda maske sınav merkezi tarafından tedarik edilir.
  • Okul binası ve bahçesinde sosyal mesafe sağlanacaktır.
  • Aday öğrenci sınavda kullanacağı kırtasiye malzemesini yanında getirir. (Kurşun kalem, tükenmez mavi kalem, silgi, kalemtraş)
  • Fransızca sözlü sınavı her aday öğrenci için randevu sistemi ile düzenlenecektir.
  • Sözlü sınavı tamamlayan her aday öğrencinin ardından dezenfeksiyon işlemi yapılacaktır.
  • Sınavını tamamlayan aday öğrenci beklemeden okul binasından ayrılır

SINAV ESASLARI HAKKINDA

• Sınavın telafisi yoktur. Bu sınava öğrenci bir defa girebilir.
  • Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı ve Fransızca sınavlarında başarılı sayılmak için her iki dersten de 70/100 puan almak gerekir.
  • Kız erkek kontenjanı bulunmamaktadır.
  • Sınav sonucunda başarılı olan öğrencilerin isim listesi 2 gün içinde okulun girişinde ilan edilir.

YÖNETMELİK

MADDE 60-

1. Hazırlık sınıfında sınıf geçme, birinci yabancı dil dersiyle Türkçe dersindeki başarı durumlarına göre tespit edilir. Diğer derslerdeki başarı durumu, öğrencinin ödüllendirilmesinde dikkate alınır. Hazırlık sınıfında alınan puanlar, mezuniyet puanının belirlenmesinde dikkate alınmaz.
  2. (Değişik: RG-13/9/2014-29118) Hazırlık sınıfında sınıf geçmeye esas derslerden ders yılı sonunda başarılı olamayan öğrenciler, üçüncü fıkra hükümlerine göre yeterlilik sınavına alınır. Başarısız olanlar, bir yıl daha hazırlık sınıfına devam eder. İkinci yılda da hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilerin okulla ilişiği kesilerek hazırlık sınıfı bulunmayan diğer ortaöğretim kurumlarının 9’uncu sınıfına bu Yönetmeliğin nakil ve geçişe ilişkin hükümleri çerçevesinde kayıtları yapılır.
  3. (Değişik: RG-13/9/2014-29118) Hazırlık sınıfında öğrenim görmeden aynı okulun 9’uncu sınıfına doğrudan geçmek isteyen öğrencilerin velileri, yeterlilik sınavından 5 gün önce okul yönetimine yazılı olarak başvurur. Başvurusu alınan öğrenciler, birinci yabancı dil dersiyle Türkçe dersinden ekim ayının ilk haftası içinde yeterlilik sınavına alınır. Bu sınavlar, sorumluluk sınavlarıyla ilgili usul ve esaslara göre yapılır. Her iki dersten de en az 70 puan alan öğrenciler başarılı sayılarak 9’uncu sınıfa devam ettirilir. Başarılı olamayan öğrenciler hazırlık sınıfına devam eder.