Biyoloji

Lisemizdeki Biyoloji programı, öğrencilerimizin biyolojinin temel ilkelerini derinlemesine anlamalarını ve canlılar dünyasının farklı yönlerine ilişkin farkındalıklarını artırmayı amaçlamaktadır. Programımız bilimsel merakı geliştirmeyi, yaşama ve süreçlerine dair küresel bir vizyon kazanmaya yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Bu program, hücre biyolojisinden ekolojiye, genetiğe, fizyolojiye, botanik ve zoolojiye kadar biyolojinin temel alanlarını kapsayacak şekilde tasarlanmıştır. Öğrenciler biyolojinin tüm temel kavram ve ilkelerini ayrıca yaşayan dünyayı incelemek ve keşfetmek için kullanılan bilimsel yöntemleri öğrenirler.

Öğrencilerimiz laboratuvar deneylerine katılma, canlı veya korunmuş örnekleri gözlemleme ve biyolojik olayları incelemek için bilimsel ekipman kullanma fırsatına sahiptir. Bu pratik aktiviteler öğrencilerin gözlem, analiz ve bilimsel akıl yürütme becerilerini geliştirmelerine olanak tanır.