Matematik

Matematik Bölümünde, öğrencilerin, matematiksel düşünme becerilerinin, mantıksal akıl yürütme yeteneklerinin ve problem çözme becerilerinin gelişimi amaçlanır. Aynı zamanda matematiğin günlük yaşamdaki yeri ve kariyer seçenekleri hakkında bilgi edinmeleri sağlanır.

Her sene çeşitli başarılar kazanılan Castor ve Kanguru gibi yarışmalarda öğrencilerimiz, kazandıkları sertifikalarla kendilerini geliştirmeye teşvik edilirler.

Bölümde dört ana konu başlığı altında çalışmalar yürütülür:

1. Sayılar ve İşlemler: Öğrenciler, temel sayı kavramlarına hâkim olurlar. Doğal Sayılar, Tam Sayılar, Rasyonel Sayılar, İrrasyonel Sayılar, Karmaşık Sayılar gibi farklı sayı tiplerini ve bu sayılarla yapılabilen işlemleri öğrenirler.
  2. Cebir: Matematiksel ifadelerin sembollerle temsil edilerek analiz edilmesini sağlayan bu alanda öğrenciler, denklem ve eşitsizlik çözmeyi öğrenir, ileri seviyelerde trigonometri, logaritma, türev ve integral konularına hakimiyet kazanırlar.
  3. Geometri: İki ve üç boyutlu şekillerin özelliklerini ve ilişkilerini inceleyerek öğrencilerin, soyut ve görsel düşünme becerileri ile mekânsal algılarının gelişimi hedeflenir.
  4. İstatistik ve Olasılık: Bilimsel alanların temelini oluşturan bu alanda, verilerin analiz edilmesi, yorumlanması ve olasılıkların hesaplanması çalışılarak veriye dayalı karar alma ve karar süreçlerinin iyileştirilmesi ile ilgili becerilerin kazandırılması hedeflenir.

Türkiye’de Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi sınavlar, matematik alanında geniş kapsamlı bir değerlendirme yapar. Lise boyunca öğretilen konular ve öğretim yöntemleri, öğrencilerin üniversite sınavlarında karşılaşacağı sorular açısından önemli bir hazırlık niteliğindedir.

Ayrıca matematik programımız, yurt dışında, özellikle temel bilimler, mühendislik, ekonomi gibi bölümleri tercih edecek öğrenciler için gerekli temeli oluşturur.

Fransa’da Baccalauréat sınavına eşdeğer bir Fransızca matematik eğitimi ile öğrencilerimiz yurt dışında (Avrupa, Kanada ve Amerika başta olmak üzere) Post-Bac eğitimlerini başarı ile sürdürmektedir.