Değerli Velilerimiz,

Mart / 2020’de yürürlüğe giren COVID-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında Eğitim Kurumlarının erken tatile girmesini takiben, okullarımızda uzaktan eğitimin bir parçası olarak başlangıçta öğrencilere öğretmenlerimiz tarafından hazırlanmış video içerikleri ile ulaşıldı ve daha sonra canlı yayın uygulamasına geçilerek günlük ders saatleri her okulumuz için farklı seviyelerde arttırıldı.

Gerçekleştirilen eğitim uygulaması, bizler için alışılmadık ve yeni olmakla birlikte, aynı durum tüm gelişmiş ülkeler için geçerliydi ve ilk defa denendi.

Sizlere daha önce duyurmuş olduğumuz gibi, öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecinde tamamlanamamış kazanım ve becerileri olabileceği düşüncesinden hareketle, yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamadan önce, tüm okullarımızda 24 Ağustos-11 Eylül 2020 tarihleri arasında üç haftalık bir süreyi “telafi eğitimi” için ayırmayı ve 14 Eylül 2020’de yeni dönemimizi başlatmayı planlamıştık. Ancak Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk ve Bilim Kurulunun 12.08.2020 akşamı yaptığı açıklamalar, hazırlanmış planlarımız üzerinde yeni düzenleme ve çalışmalar yapmamızı gerektirdi.

Mart / 2020’nin son haftasında başlattığımız uzaktan eğitim sürecinin bir tekrarını arzu etmiyor olsak da salgın hastalık döneminin bitmediği ve ne yönde gelişeceğinin henüz belli olmadığı gerçeğinden hareketle karşımıza çıkabilecek üç farklı eğitim yöntemi üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte önceliğimiz, elbette tüm öğrencilerimizin tam gün okula gelmelerinin sağlanması ve yüz yüze eğitimin istenen seviyede devam etmesi olacaktır.

SAJEV’in hedef ve ilkeleri doğrultusunda, eğitimin şekline uyumlu olarak öğrencilerimizi başarıyla yetiştirmeye devam ediyoruz. Gerek Ortaokulumuzu bitiren öğrencilerimizin LGS sonuçları, gerekse Lisemizin mezunlarının Üniversite Giriş Sınavı sonuçları ile yurt dışından aldıkları kabuller, içinden geçtiğimiz zor döneme rağmen eğitimlerimizi aksatmadan başarı ile sürdürdüğümüzü göstermektedir. Geçtiğimiz dönemlerde eğitimcilerimiz tarafından geliştirilmiş eğitim yöntemleri üzerinde yaz tatili süresince çalışılarak yeni aşamalara ulaşıldığını da belirtmek isteriz.

İçinde bulunulan şartlar gereği, tam gün veya yarı zamanlı okulda yüz yüze eğitim, yarı zamanlı veya tamamen uzaktan eğitim verme zorunluluğu doğabileceğini dikkate alarak, yeni eğitim yılı için alternatif zaman planlaması ve çalışma programı ayrıca oluşturulmuştur. Bu çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.

Resmi Makamlarca 12.8.2020’ye kadar tarafımıza iletilmiş öngörü ve talimatlar çerçevesinde Okullarımızda alınmış ve alınmaya devam edilen önlemler ekli kılavuzda incelemenize sunulmuştur. Kılavuz içeriği, yeni durum çerçevesinde tekrar gözden geçirilecektir.

Yeni eğitim döneminde öğrenci ve eğitimcilerimizin herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan, normal düzen içinde çalışabilmelerini ümit etmekle birlikte, MEB’in talimatları çerçevesinde hareket etmek zorunda olduğumuzu da vurgulamak isteriz.

Yaşadığımız uzaktan eğitim sürecinde saat gözetmeksizin çalışan eğitimcilerimize verdiğiniz destek ve takdiriniz için sizlere teşekkür eder, yaz günlerini sağlık ve mutlulukla geçirmenizi dileriz.

Saygılarımla.

A.Mehmet Özdeniz

Kurucu Temsilcisi & Genel Müdür

SAJEV Covid 19 Kılavuzu – Ağustos 2020 için lütfen tıklayınız.