İlkokula Geçiş

Büyük Gruplarımız için Özel Küçük Prens Anaokulunda aldıkları eğitim çok önemli bir basamaktır. Tüm anaokulu öğrencileri Özel Küçük Prens İlkokuluna doğrudan kabul edilir.

Büyük grupların” İlkokula Hazırlık çalışmaları”, iki seviye arasında bütünlüğü ve adaptasyonu sağlamak üzere özel olarak hazırlanan bir programdır. Program içeriğinde “Okuma Yazmaya Hazırlık” çalışmaları kapsamında; öğrencilerin el – göz koordinasyonlarını geliştirmek için uygulanan üç boyutlu; kumda ve farklı zeminlerde çizgi üzerinden parmakla gitme, bedenini kullanarak çizgi oluşturma çalışmaları, doğru kalem tutma becerilerini geliştirecek ve ödev yapma alışkanlığı kazandıracak çalışmalar ve ses farkındalığını artırma çalışmaları yer alır. Ayrıca, ikinci yarıyılda öğrencilerin ilkokula geçiş sürecini kolaylaştıracak ortak çalışmalara, ortak alan kullanımına, kampüsü tanıma amaçlı gezilere programda bolca yer verilir.