Beden Eğitimi

SAJEV Özel Küçük Prens Okullarında Beden Eğitimi Dersinin Amaçları:

• Öğrencilerimizin gelişim özelliklerini göz önünde bulundurarak fiziksel etkinlikler yoluyla kazandığı beceri ve davranışlara paralel; hoşgörülü, iyi ahlaklı ve dengeli bir kişilik yapısına sahip olmalarını sağlamak;
  • Sosyal ve duygusal zekâsı yüksek; yaratıcı ve paylaşımcı, öz güven ve öz disiplin becerisine sahip, evrensel değerleri içselleştirmiş bireyler olarak yetiştirmek;
  • Anlayış gösteren, kabul görme becerisi gelişmiş, serbest zamanlarını verimli bir şekilde değerlendiren ve bunu alışkanlık haline getiren bireyler olmalarını sağlamak;
  • Okul içinde ve dışında sportif etkinlikler yoluyla kazandığı beceri ve davranışları günlük hayatında, yaşamının her alanında kullanabilmeyi özümsemiş; güçlerinin ve yeteneklerinin farkına varmış bireyler olarak yetiştirmek temel felsefemizdir.

Okulumuzda Beden Eğitimi dersleri sınıfların yaş, öğrenme düzeyi ve fiziki yeterlilikleri göz önüne alınarak hazırlanır. Beden Eğitimi dersleri; kampüs içinde bulunan spor salonunda, müfredat programında yer alan konulara göre planlanmaktadır. Beden Eğitimi ders konularımız “Atatürk ve Spor, Düzen Alıştırmaları, Voleybol, Basketbol, Hentbol, Atletizm, Jimnastik, Masa Tenisi, Badminton” başlıklarından oluşmaktadır. İşlediğimiz tüm konuların pekiştirilmesi için konuların bitiminde sınıflar arası turnuvalar ve bireysel yarışmalar düzenlenmektedir.

Beden Eğitimi Dersinin Kazanımları:

Hazırlık Sınıfları:

• Beden Eğitimi ders kurallarını ve spor salonu kullanım kurallarını öğrenmesi.
  • Spora özgü ısınma ve soğumanın nasıl yapılacağının öğrenilmesi, seçili spor etkinliklerinde araçların amaçlarına uygun olarak kullanılması,
  • İşlenen konular ile ilgili oyun kurallarını ve temel teknikleri doğru uygulaması, davranış boyutunda öğrencinin disiplin becerisine sahip olması,
  • Sağlığı güçlendirici bilgi ve becerileri hayatında ve kişisel gelişiminde kullanabilmesi ve bu becerileri alışkanlık haline getirmesi,
  • Tören ve kutlamalara katılarak okula aidiyet duygusunu kazanması.

9. Sınıflar

• İşlenen konular ile ilgili oyun kurallarının ve temel tekniklerin verilmesi,
  • Öğrencilerin fiziksel gelişimlerine uygun sportif yeteneklerini ortaya çıkarmak için okul içinde ve dışında yapılan sportif turnuvalar, şenlikler ile takım çalışmasının da vazgeçilmez unsurlarından olan liderlik, rekabet etme, heyecan duyma, hırsını doğru kullanma, hedefe odaklanma, fair play ruhuna uygun hareket edebilme becerilerini kazanması,
  • Tören ve kutlamalarda aktif rol almayı içselleştirmesi.

10. Sınıflar

• İşlenen konular ile ilgili spora özgü taktik ve stratejiyi uygulama, fiziksel uygunluğu geliştirmek için düzenli fiziksel etkinlik yapmanın önemini kavrama, öğrendiklerini sosyal çevresi ile paylaşabilme, sağlıklı beslenme ve sportif etkinliklerde zamanını doğru ve amacına uygun kullanabilme, takım çalışmaları ve etkinlikler ile öz güven ve öz disiplin becerilerinin kazanması.

11. Sınıflar

• Fiziksel gelişimine ve yaşamına katacağı spor ve etkinliklerin neler olduğu ile ilgili doğru karar verebilme; heyecan, liderlik, rekabet etme duygularını fair play çerçevesinde zenginleştirme; verdiği kararlar ile sorumluk alabilme; kazanılan becerileri sevgi, saygı, hoşgörü ve kabullenme ile zenginleştirme.

12. Sınıflar

• Okul içi ve dışı sportif faaliyet ve sosyal yaşama dair yapılacak etkinlikler ile mutlu, sağlıklı bir yaşamın geliştirilmesi için yeterli bilgi ve kültüre sahip, güçlerinin ve yeteneklerinin farkına varmış, bunu doğru bir çizgiye yerleştirebilmiş bireyler yetiştirme,
  • Öğrendiklerini günlük hayatının her alanında, bir üst seviye ve kurumda, meslek hayatında kullanabilme farkındalığını kazanması.

Okul Takımlarımız:

Okulumuzun Genç Kız Voleybol, Genç Erkek Basketbol ve Genç Erkek Hentbol takımları, sene başında yapılan seçmeler sonucunda oluşturulur. Takımlarımız İl Milli Eğitim maçları öncesinde hazırlıklar için spor kampına götürülür. Takımlarımız, İl Milli Eğitim maçlarının dışında diğer okullardan gelen davetleri de değerlendirerek spor şenliklerine katılır. Ayrıca okul dışında bireysel spor yapan ve Milli Eğitim yarışmalarına katılmak isteyen öğrencilerimize destek verilir.