Neden Küçük Prens Okulları?

• Yüzlerce yıllık bir eğitim geleneği ve kültürünün olumlu katkısı,
  • Saint-Joseph Lisesi mezunlarının güçlü desteği,
  • K-12 bütünlüğünde, anaokulundan lise sonuna kadar sunulan, birbiriyle ilişkili entegre eğitim-öğretim yaklaşımı,
  • Bilim, kültür, sanat ve spora eşit derecede önem veren özgün eğitim programı ve bu alanlarda geliştirdiği projelerdeki başarıları,
  • Dünyanın en güçlü ve uluslararası geçerliliği en yüksek dillerinden Fransızcayı ve İngilizceyi küçük yaşlardan itibaren öğrenme üzerine kurulu modeli,
  • Modern eğitim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanan eğitim programı,
  • Cumhuriyet değerlerine ve Atatürkçü yaklaşıma sahip çıkan bireyler yetiştirmeye verdiği hassasiyet,
  • Uluslararası akademik kadrosu,
  • Bir vakıf okulu olarak; güçlü kurumsal yapısı, iletişime sorgulamaya, değişime ve sürekli gelişime açık yönetim kültürü,
  • Teknoloji ile desteklenmiş modern kampüsleri ve altyapısı,
  • Ulusal ve uluslararası sınavlardaki başarıları ve
  • Sosyal sorumluluk bilinci yüksek kurumsal kültürü ile
  • Özel Küçük Prens Okulları öğrencilerimizin kaliteli bir eğitim alması ve mutlu bir çocukluk ve gençlik geçirmeleri için ideal bir ortam sunmaktadır.

Okulumuza neden “Küçük Prens” ismi seçildi?

İyi bir okul; mükemmel denebilecek bir eğitim vermenin yanı sıra, insanlara ve doğaya saygılı, duyarlı, sosyal yönü kuvvetli kişiler yetiştirmeyi de hedefler. “Küçük Prens” kitabı da çocuklar için olduğu kadar yetişkinler için de başlı başına bir eğitim felsefesi içeren önemli bir kitaptır.

Çocukluk dönemini çok iyi tanıyan ve o günlerini özleyen Yazar Saint-Exupéry, yaşamı boyunca kişilerde bulamadığı bakış açısı farklılığını, ruh inceliğini, düş kurabilme yetisini, sevgi, dostluk ve mutluluk duygularını çocuklarda bulacağına inanır ve “Küçük Prens”te bu konuda özellikle büyüklere de seslenir. Kitabın kahramanı Küçük Prens, insanların “küçük şeyler” olarak nitelendirdikleri değerlerin aslında insan olmanın gerektirdiği en önemli değerler olduğunun farkındadır ve bunlarla mutlu olmayı bilir. Küçük Prens’in eleştirdiği en büyük hata, insanların lüzumsuz şeylerle fazla uğraştıkları için dünyadaki esas güzellikleri ve insanı insan yapan değerleri görememeleridir.

Bir eğitimci de her yaştan öğrencilerine, Küçük Prens felsefesi doğrultusunda, yaşamın sadece maddi olanaklardan ibaret olmadığını; insanın kişiliği, yeteneği, ilgi alanları, dostlukları, ilişkilerinin niteliği, değer yargıları kısacası önemsediği tüm değerlerin birleşimiyle bir “insan” olabileceği mesajını da vermelidir.

Bu nedenle, Okulumuzun tüm öğretmenleri “Küçük Prens” felsefesini benimsemişler ve bu kitabı kendilerine “başucu kitabı” yapmışlardır.