“TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması – Bölge Finali”ne Biyoloji alanında katılan iki projemizden biri I.lik diğeri III.lük kazandı. SAJEV Özel Küçük Prens Lisesi 10. sınıf öğrencilerimizden Melis Doğrusöz ve Ezgi Ulusoy “Su Ekosistemlerinde Bulunan Ağır Metallerin Polisakkaritler Tarafından Absorblanmasının  Snell Yasası ve Işık Şiddeti Ölçümüyle Gösterilmesi” adlı proje ile “TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri  Yarışması” Bölge Finali’nde I. olarak Ankara’da 8-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak olan TÜBİTAK Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandılar. 10. sınıf öğrencilerimizden Ayşe Ceren Zümrüt ve Müge Bakıryol  ise  “C Vitaminin Polisakkaritler ile Etkileşiminin Titrasyon Yöntemi ile İncelenmesi”  konulu proje ile Bölge Finali’nde 3.lük kazandı. Öğrencilerimize ve her iki projeye de  danışmanlık yapan Biyoloji Öğretmenimiz Döndü ÜNALDI’ya emeklerinden dolayı teşekkür eder, başarılar dileriz.