Ergenlik dönemindeki gençlerin büyük çoğunluğu; cinsellikle ilgili olarak kafalarında oluşan soruların yanıtlarını arkadaşlarından, kitaplardan ve internetten öğrenmeye çalışmaktadır.

Çocuklar cinsellikle ilgili sorular sorduğunda anne-babalar bu sorulardan ya rahatsız olmakta ya da nasıl cevap vereceklerini genellikle bilememektedir. Özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin büyük çoğunluğu, cinsellikle ilgili olarak kafalarında oluşan soruların yanıtlarını, anne-babalarından değil; arkadaşlarından, kitaplardan ve internetten öğrenmeye çalışmaktadır.

Bu noktadan hareketle, “Artı Eğitim ve Danışmanlık Merkezi” eğitmenleri ve Özel Küçük Prens Lisesi Rehberlik Birimi iş birliği ile 20-29 Mart 2018 tarihleri arasında tüm lise öğrencilerimize  “Cinsel Sağlık Eğitimi” konulu seminer düzenlenmiştir. Seminerde, riskli davranışlardan korunma yolları ve aksi durumlarda yaşayabilecekleri sıkıntılar öğrencilere anlatılmış; onların daha bilinçli bir ergenlik dönemi geçirmelerine destek olunmuştur.

“Cinsel Sağlık Eğitim Programı (CSEP)”,  ergenlerin cinsel gelişimlerini desteklemeyi ve onlara “güvenli cinsellik” kavramı çerçevesinde bilinç ve farkındalık kazandırmayı amaçlar. Yapılan seminer, öğrencilerimizin kendilerini ve içinde bulundukları dönemi keşfetmeleri anlamında hem bilgilendirici hem de yönlendirici olmuştur.