SAJEV İngilizce  MUN Kulübü öğrencileri; İngiltere Reading Üniversitesi MUN Konferansı’na delege olarak katıldı, dünyayı yakından ilgilendiren sorunlara çözümler sundu ve farklı milletlerden gelen üniversite öğrencileriyle grup tartışmaları yaptı.

1-3 Aralık 2017 tarihleri arasında İngiltere’nin Reading şehrindeki Reading Üniversitesinin daveti üzerine Reading Üniversitesi Uluslararası MUN (ReadiMUN) Konferansı’na katıldık. “SAJEV İngilizce MUN Kulübü”müzdeki 30 öğrencinin katıldığı konferansta öğrencilere İngilizce öğretmenleri Erkan Sağnak ve Alper Akkan rehberlik etti.

Öğrencilerimiz; bu konferansta Güvenlik Konseyi (UNSC), İngiliz Milletler Topluluğu (The Commonwealth), NATO, İnsan Hakları Konseyi (UNHRC), Ekonomi ve Toplum Konseyi (ECOSOC), Güneydoğu Asya Milletleri Birliği (ASEAN), Tarihi Kriz ve Modern Kriz Komitelerine katıldılar.

Öğrencilerimiz, delege olarak görev aldıkları komitelerde ele alınan konu başlığıyla ilgili olarak dünyayı yakından ilgilendiren sorunlara çözümler sundu ve farklı milletlerden gelen üniversite öğrencileriyle grup tartışmalarına katıldı.

Öğrencilerimiz; katılımcıların üçte birinin İngiltere’deki üniversitelerde okuyan İngiliz öğrencilerden oluştuğu bir ortamda, İngilizceyi kullanarak girdikleri politik tartışmalar ve yürüttükleri lobi faaliyetleri sonucunda tüm komitelerde kendilerini ispatlayarak sertifikalarını aldı.

Yoğun geçen ve tam gün süren konsey toplantılarının ardından Londra’yı da ziyaret eden öğrencilerimiz, buradaki ünlü Londra Caddesi ve civarındaki yerleri keşfetme olanağı da buldu. Tüm öğrencilerimizi gösterdikleri üstün çaba ve konferansa kattıkları farklı bakış açılarından dolayı kutlarız.