Lise MUN Kulübü öğrencileri,  Paris’te düzenlenen Birleşmiş Milletler (HDBMUN 2018) Konferansı’na katıldı.

Lise MUN Kulübü öğrencileri, 11-14 Nisan 2018 tarihleri arasında Paris’teki Hôtel de Ville’de düzenlenen Birleşmiş Milletler (HDBMUN 2018) Konferansı’na katıldı. İngilizce ve Fransızca  olmak üzere iki farklı kategoride katıldığımız konferansta  öğrencilerimize İngilizce Öğretmeni Alper Akkan ve Fransızca Öğretmeni Melanie Flores eşlik etti.

Öğrencilerin sosyalleşmesini, ülkeler hakkında daha fazla bilgi edinmesini ve aynı zamanda farklı kültürlerle iletişim içine girip fikir sahibi olmasını amaçlayan bu organizasyona farklı ülkelerden çok sayıda öğrenci katıldı. Dünya genelinde düzenlenen ve Birleşmiş Milletler’deki önemli sorunlara çözüm üretmeyi amaçlayan konferans üç gün sürdü. Sorunların çözümü adına öğrencilerin katılımıyla Sağlık Komitesi, Çevre Komitesi, Sosyal Ekonomi Komitesi ve İnsan Kaynakları Komitesi oluşturuldu.

Sağlık Komitesi’nde uyuşturucu bağımlılığı ve robotik cerrahinin sağlıkla ilişkisi, Çevre Komitesi’nde hayvan genetiklerinin değiştirilmesinin yararı ve riski, Sosyal Ekonomi Komitesi’nde özerkliği oluşturmak için nasıl bir ekonomik modelin olması gerektiği, İnsan Kaynakları Komitesi’nde erişilebilir ve kapsamlı bir toplum için engelli insanlara yardım konuları ele alındı. Komitelerde ele alınan sorunlar üzerine çözüm önerileri geliştirildi ve delegeler, kendi fikirlerini savundu. Konferansın sonunda, her komitede tartışılan yasa tasarılarının en iyileri seçilerek Büyük Meclis’in onayına bir rapor hâlinde sunuldu ve  orada tekrar tartışıldı.

Okulumuzdan toplam yirmi bir öğrencinin katıldığı konferans, aynı zamanda öğrencilerimizin yabancı dillerini aktif kullanabilecekleri çok önemli bir platform oldu. Yapılan çalışmalarla kendilerini hem akademik hem sosyal anlamda geliştiren Özel Küçük Prens Lisesi MUN Kulübü öğrencileri, bu yılki yurt dışı MUN organizasyonunu da tamamlamış oldu.

Konferansa öğrencilerimizden Zeynep İpek Yıldırım, Yonca Nur Ekinci, Yusufhan Özcan, Ali Murat Arslan, Duru Kızıltepe, Deniz Mayadağ, Begüm Ela Kaya, Sudem Bilmen, Ceren Özgürses, Sinemis Aksoy, Simay Nur Arpaç, Suda Sim Meriç Fransızcanın kullanıldığı Komitelerde; Yasemin Ada Kartal, İdil Solmaz Can, Niranjan Dorossinski, Alya Türkman, Alya Salancı, Boğaçhan Boran ise İngilizcenin kullanıldığı Komitelerde görev aldı. Tüm öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.