26-28 Aralık tarihleri arasında “Meslekler Günü” etkinlikleri yaptık.

26-28 Aralık 2017 tarihleri arasında, iki günü okulda bir günü de gezi şeklinde olmak üzere “Meslekler Günü” etkinliğini yaptık.

Öğrencilere uygulanan anketler sonucunda belirlenen mesleklerin tanıtımı için o mesleğin önde gelen isimleri lisemize davet edildi.  Konuklarımız meslekleri olan avukatlık, cerrahlık, aşçılık, mimarlık, işletmecilik, mühendislik, psikolojik danışmanlık hakkında öğrencilerimize bilgi verdi ve onların sorularını yanıtladı.

İki gün süren bu etkinliğin ardından öğrenilenlerin pekiştirilmesi amacıyla üniversite gezileri düzenledik. Özyeğin ve Okan Üniversiteleri, bir gün boyunca öğrencilerimize çeşitli mesleklerin tanıtımını yaptı. “Meslekler Günü”,  10 ve 11. sınıflar düzeyinde yapıldığı için üniversite gezileri de iki grup şeklinde düzenlendi. Okan Üniversitesine giden 10. sınıflarımız mimarlık fakültesinde yapılan atölye çalışmalarına katıldılar. Özyeğin Üniversitesine giden 11. sınıflarımız ise “Le Cordon Bleu” ile birlikte Türk mutfağı seminerine katıldılar, ardından da Fransız şeflerle birlikte “gastroshow” etkinliği yaptılar.

Öğrencilerimiz, üç gün süren etkinlik boyunca bir yandan teorik bilgiler aldı diğer yandan gittikleri üniversitelerde yapılan mesleki uygulamalarda yer alarak mesleğin inceliklerini ve yaşamdaki yerini öğrendi. Öğrencilerimizi meslek seçimi konusunda bilinçlendiren ve onlarda bir farkındalık yaratan etkinliğimiz, bir yandan da onlara bir yaşam deneyimi kattı.