SAJEV Özel Küçük Prens Lisesi 10. sınıf öğrencileri Ayşegül Neyim ve Elif Su Uçar, fizik öğretmeni Thami El Boukhari danışmanlığında yaptıkları proje ile 12-15 Nisan tarihleri arasında İzmir Üniversitesinin düzenlediği DOESEF (Doğanata Education Science Energy Engineering Fair) yarışmasında Fizik dalında Türkiye birincisi olarak her yıl ABD’de yapılan ve proje yarışmalarının Oscar’ı olarak bilinen INTEL-ISEF (Intel-International Science Engineering Fair) yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandılar. 14-19 Mayıs 2017’de Los Angeles kentinde gerçekleştirilecek olan yarışma, Dünya’nın en saygın proje yarışması olarak bilinmektedir. Öğrencilerimizin hazırladığı “Akaryakıtların Nitelik Olarak Yüzey Plazmon Rezonansı Yöntemiyle İncelenmesi” konulu projede, akaryakıt kalitesinin farklı bir yöntem kullanılarak ölçülmesi amaçlanmıştır. INTEL-ISEF; her yıl mayıs ayında yaklaşık 70 ülke ve bölgeden seçilerek gelen 1500’den fazla öğrencinin burs, öğrenim hakkı ve para ödülü kazandığı Dünya’nın en büyük üniversite öncesi bilimsel araştırma fuarıdır. İlk olarak 1950 yılında Science Service (şimdiki adı Society for Science and the Public) tarafından açılan ve 1997 yılında Intel’in sponsor olduğu yarışma, Nobel Ödülü için bir başlangıç sayılmaktadır. 2012 yılına kadar 7 ISEF ödülü alan bilim insanı Nobel Ödülü de almıştır.