Her mezuniyet; yürek yumuşatan, ter kokan, göz dolduran bir esintidir.

Bu esinti; her mezuniyeti bir bakıma gurura, hüzne ve ayrılığa dönüştürür.

6 Haziran Çarşamba günü yapılan mezuniyet törenimizde, Küçük Prens Lisesinden mezun olan öğrencilerimizin mutluluk ve heyecanına ortak olduk.

Törende ilk konuşmayı yapan Okul Müdürümüz Sayın Fatma UYSAL, mezunlara Sizler; hayata, umuda ve aydınlığa güç katacaksınız. Her zaman, her ortamda lider, öncü olacak; farklılığınızı her zaman yansıtacaksınız. Ve her zaman, hayatın size sunulan en büyük armağan olduğunun bilinciyle öğrenecek; hayata karışacak ve kopmaz kökler salacaksınız.” diye seslenerek Küçük Prens Lisesinden aldıkları eğitimin onların yaşamına katacağı ayrıcalıklara vurgu yaptı.

Ardından, ülkemizin mezun öğrencilerimizle “daha umutlu, daha aydınlık, daha güzel olacağına” dair güvenini ve inancını dile getirdi.

Mezun öğrencilerimizden Doruk Güler’in lisede yaptığı çalışmaları, etkinliklerde aldığı görevleri ve tüm bunların kendi yaşamına katkılarını anlattığı kısa film, törende en duygulu anların yaşandığı bölümlerden biri oldu.

Çocuklarına hayatın renklerini ve çizgilerini ilk tanıtan, zamanı geldiğinde onları Küçük Prens Lisesine emanet eden ve onların hayata hazırlanma sürecinin ilk kahramanları olan veliler adına Sayın Dilek GÜLER konuşma yaptı.

Sayın GÜLER, “Bu törenin baş rol oyuncusu sevgili gençler!” diyerek başladığı konuşmasında,

gençlerin Küçük Prens Okullarının kazandırdığı bilgi, beceri, değerler ve Atatürk Cumhuriyeti’nin idealleri ile mezun olmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Mezun öğrencilerimizden Elif Su Uçar’ın, hazırladığı bilimsel projeler ve kazandığı başarıları; Barkan Tezcan’ın, okuduğu bir öykünün yaşamını nasıl değiştirdiğini, şiir yazmaya nasıl başladığını anlattığı kısa filmler; bir eğitim kurumunun öğrencinin yaşamını nasıl dönüştürebileceğini ve onun kendi varoluşunu nasıl gerçekleştirebileceğini gösteren önemli örneklerdi.

Einstein, “Hayal gücü, bilgiden çok daha önemlidir.” diyerek hayallere sahip olmanın önemi üzerinde durur. Bunun nedeni, bütün olağanüstü eylemlerin küçük bir hayalle başlamasıdır. Vakıf Başkanımız Sayın Demir KISAKÜREK de yaptığı konuşmada hayal kurmanın, hayallerinin peşinden gitmenin önemi üzerinde durdu. “Kendi hikâyenizi yazmaya devam edin. Hayalleriniz olsun ve çıtayı hep yükseğe koyun. O kadar yükseğe koyun ki SAJEV Üniversitesini de siz kurun.” diyen Sayın Vakıf Başkanımızın, tüm mezunlarımıza önemli bir hayal ve önemli bir ideal olarak SAJEV Üniversitesini gündeme getirmesi, tüm katılımcılarda büyük bir heyecan yarattı.

Vakıf Başkanımızın ardından mezunlarımıza seslenen Kurucu Temsilcisi ve Küçük Prens Okulları Genel Müdürü Sayın Mehmet ÖZDENİZ, “Şimdi, artık ayaklarınızın üzerinde sıkı sıkı durarak adımlarınızı atmanız lazım. Bundan sonra kararlarınızı sizler vereceksiniz, sorumluluklarınız artacak.” diyerek onların yaşamlarında açılan dönem üzerinde durdu. Sayın ÖZDENİZ, üniversite eğitimi için uzak yerlere gidecek öğrencilere yaşama dair pratik bilgiler ve öğütler verdi; sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Gururluyuz ve mutluyuz çünkü Atatürkçü çizgiyi örnek almış; insana ve doğaya saygılı; çağdaşlığı, sevgiyi, yaratıcılığı, üretkenliği, mükemmelliği yüreklerinde yaşayan öğrencilerimizi eğitim hayatlarının yeni bir basamağına, hayallerini yaşama geçirmeye  uğurladık.