“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ” etkinlikleri kapsamında; kitapları ilgiyle takip edilen, Ulu Önderimizle ilgili çalışmaları ile ön plana çıkan değerli araştırmacı ve yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı; 16.05.2023 Salı günü 10 ve 11. öğrencileriyle konferans salonunda bir araya geldi.

11.sınıf öğrencimiz Naz Vaner, söyleşi öncesinde günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından Okul Müdürü Sayın Erdal Kazan, öğrencilere 19 Mayıs ruhunu aktaran aynı zamanda öğrencilerin farkındalıklarını arttırmaya yönelik bir konuşma yaptı. Sonrasında yazarımızı daha yakından tanımak için yazarımızın hayatı ve eserleriyle ilgili bir video izlendi.

Heyecanını dile getiren yazar, böyle bir etkinlikte yer almaktan çok mutlu olduğunu belirterek söyleşine başladı. Atatürk’ü daha yakından tanımak için öğrencilerle çeşitli anekdotlar paylaşan yazar, bütün söyleşi boyunca onlarla etkileşim halindeydi. Bu sayede öğrencileri daha fazla düşündürmeye, empati yapmaya, Atatürk’ü tam anlamıyla anlamaya teşvik etti. Ülkenin tüm şehirlerinde söyleşi yaptığını belirten yazar, bu söyleşilerden edindiği tecrübeleri de aktardı.

Yazdıkları ve tüm söyleşileri ile genel amacının Atatürk’ü gelecek nesle daha iyi anlatabilmek olduğunu vurgulayan Kalıpçı, öğrencilere  Atatürk’ün değerlerini yaşatmanın, tarihimize sahip çıkmanın önemini vurgulayarak bu konuda gençlere çok iş düştüğünü söyleyerek konuşmasına son verdi.