Galatasaray Lisesinde düzenlenen  Birleşmiş Milletler (HDBMUN 2018) Konferansı’na katıldık.

Okulumuz MUN Kulubü öğrencileri, 6-8 Nisan 2018 tarihleri arasında Yabancı Diller Bölüm Başkanı Lale Akkaya rehberliğinde Galatasaray Lisesinde düzenlenen  Birleşmiş Milletler (HDBMUN 2018) Konferansı’na katıldı.

Kulüp öğrencilerimizin  organizasyonuyla katıldığımız konferansa, İstanbul dışından da çok sayıda okul katıldı. Öğrencilerimiz oluşturulan komitelerde, sorumlu oldukları ülkeleri temsil ettiler. Konferansta  iş hayatındaki kadın ve erkek eşitsizliğine çözüm yollarıyla ilgili “Ekonomik ve Sosyal Komite”, soykırım  ile ilgili “CSP Komitesi”, yapay zeka ile ilgili “İnsan Hakları Komitesi”, uzaydaki güvenliğinin nasıl sağlanması gerektiği ve dronların silahsızladırılması ile ilgili “Silahsızlandırma Komitesi”, yapay adalar ve askeri üslerin yapılandırılması ile ilgili “Yasal Komite” oluşturuldu.

Komitelerde görev alan delegeler, temsil ettikleri ülkeleri ve ülke koşullarını göz önünde bulundurarak kendilerine verilen konuları tartışıp sorunlara çözüm önerileri getirdi. Çözüm önerileri yine her MUN’da olduğu gibi Büyük Kurul’a sunuldu. Sunum değerlendirmelerinin sonunda ise her öğrenci katılım belgesini aldı. Yaptığı çalışmalarla kendilerini her yönden geliştiren MUN Kulübü öğrencilerini kutluyoruz.