Her yıl Mart ayının ikinci haftası Fransız Kültürüne ilişkin değerlerin paylaşılması çerçevesinde kutlanan Frankofoni Haftası, okulumuzda da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Dünya çapında 56 ülkede anadil ya da ikinci resmi dil olarak konuşulan Fransızca’nın küresel dünyadaki yeri ve önemi vurgulanıp, çok dilli ve çok kültürlü olmanın kazanımlarına değinildi. 21-22 Mart 2017 tarihlerinde öğrencilerimiz ve Fransızca Zümresi öğretmenleri işbirliğinde hazırlanan etkinliklerle kutladığımız Fransız Dili Bayramı’nda Fransız Kültür Ataşesi Virginie Villechange ve Prof. Dr. Osman Senemoğlu gibi birbirinden önemli konuklar coşkumuza ortak oldu. 21 Mart 2017 Salı günü Fransız kahvaltısıyla başlayan kutlamalar, Prof. Dr. Osman Senemoğlu’nun “Frankofoninin Dünyadaki Önemi” konulu konferansıyla sürdü. Öğrencilerimiz, “Ki Veut Gagner du Pognon?” ve “Questions Pour Un Champion” adı altında Fransızca düzenlenen genel kültür yarışmalarında fransızca, matematik ve fen alanlarında bilgilerini yarıştırdılar.  Fransızca şarkılardan derlenen konserde muhteşem bir performans sergileyen öğrencilerimiz, yorgunluklarını fransız mutfağının zengin lezzetlerinden oluşan öğle yemeğini yediler. Öğrencilerimiz bu kez de becerilerini yarıştırmak üzere mutfağa geçerek, “Krep Yarışmasına” katılıp, krep yapımını öğrenip, pişirip öğretmenlere sunuldu. Ayrıca, Fransız Kültür Merkezi’nin düzenlemiş olduğu Frankofoni Haftası kapsamında, “Une minute de Métamorphose” adlı yarışmaya 2 öğrencimiz katılmışlardır.