Okulumuz Yabancı Diller Bölümü öğretmenleri ve 11. sınıf öğrencileri tarafından Frankofoni Günü düzenlendi.

12 Mart 2018 Pazartesi günü okulumuz Yabancı Diller Bölümü öğretmenleri ve 11. sınıf öğrencileri tarafından Frankofoni Günü düzenlendi. Tüm okul öğrencilerinin katıldığı etkinlikler günün sunucusu Deniz Osmanoğlu’nun konuşması ile başladı. Sunucunun konuşmasının ardından Yabancı Diller Bölümü Başkanı Lale Akkaya’nın programın önemini anlattığı konuşması yer aldı.

Açılış konuşmaları sonlandıktan sonra ortaokul öğrencilerimiz Lale Altıparmak, Duru Defne Eren, Duru Avcı, Deniz Atalay, Alya Türkmen, Zeynep Teker, Melida Tomarcı’nın hazırladıkları Zumba dansı sergilendi. Bu eğlenceli gösteriye tüm izleyiciler oturdukları yerden eşlik etti. Program Marmara Üniversitesi Fransızca Öğretmeni Toni Pez’in sunumuyla devam etti. Frankofoni gününün anlam ve öneminden bahseden Toni Pez, gençlere ve öğretmenlere seslendi. Pez, dünyadaki Frankofon bireyler ve farklı ülkelerdeki farklı Fransızca eğitimleri hakkında bilgi verdi. Tüm öğrencilerin dikkatini çeken konuşmayı, yine aynı konuyu destekleyecek “Dünyadaki Fransızca” temalı video takip etti. Bu önemli sunum sonrası 9. sınıf öğrencilerinden Ada Kartal seslendirdiği şarkılarla tüm arkadaşlarına keyifli dakikalar yaşattı. Tüm salonun enerjisini yükselten bu güzel dinletinin ardından Fransızca öğretmenlerinin desteğiyle hazırlanan hazırlık sınıfı öğrencilerinin tiyatro gösterisi sergilendi. Öğrenciler aylarca hazırlandıkları bu gösteride Molière, Racine, Corneille gibi büyük yazarların klasik piyeslerine yer verdi. Piyes aralarında eğlenceli şarkılarıyla okul korosunun da eşlik ettiği oyun hazırlık öğrencilerimizin yabancı dillerini geliştirmeleri ve kendilerine olan güveni arttırabilmeleri adına son derce önemliydi. Tiyatro grubunun sahneden ayrılmasıyla 10. sınıf öğrencilerinden Duygu İspiroğulları, küçük piyano resitali ile sahnedeydi. Bu güzel piyano dinletisi de sonlanınca herkesin merakla beklediği “Kim Milyoner Olmak İster” adlı yarışmaya yer verildi. 10. sınıf öğrencilerimizden Nesli Özer, Melis Ateş, Duygu Türkmen, İrem Şimbil, Cana Tanaçan ve Duru Kızıltepe’nin katılımıyla gerçekleşen yarışma; salonda ciddi bir heyecan oluşturdu.  Tüm salonun yarışmacılarla birlikte sorulara cevap aradığı yarışma aynı zamanda bilgilendirici bir etkinlik de oldu. Tüm salonu bu heyecanlı anların ardından okulumuz anaokulu öğrencilerinin yaptığı sürpriz karşıladı. Tüm masumiyetleriyle seyircilere farklı duygular yaşatan öğrencilerimiz birbirinden eğlenceli Fransızca şarkılar söyleyerek ve herkesin beğenisini topladı. Programın kapanışını da minik öğrencilerimiz yapmış oldu.

Bir kültürü tanımanın, bir dili öğrenmenin ne kadar eşsiz ve önemli olduğunu bir kez daha hatırlatan program öğrencilerimize bir motivasyon da oldu. Bu keyifli ve önemli programda emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz.