Loading Events

Öğrencilerimizin kariyer planlaması kapsamında Özel Küçük Prens Lisesinde “Meslekler Günü” düzenlendi.

Ülkemizde çok az sayıda insan meslekleri yeterince tanıyor. Yine çok az sayıda üniversite adayı yeteneklerini tam anlamıyla keşfetmiş durumda. Oysaki lise öğrencisi bir mesleğe karar verir ve üniversite seçimini yaparken öncelikle;

– Kendini tanımalı,
– Meslekleri tanımalı,
– Üniversiteleri tanımalıdır.

Özel Küçük Prens Lisesi de öğrencilerimizin mesleki alanlarda bilinçli tercihler yapabilmeleri için geleneksel hale gelen “Meslekler Günü”nün üçüncüsünü düzenledi.

30-31 Mart tarihleri arasında düzenlenen etkinliğimiz;  günde 40’ar dakikalık 2 ayrı oturum halinde yapıldı ve iki günlük bir süreyi kapsadı.  Oturumlarda, tanıtım yapan konuklarımız öncelikle kendi alanları hakkında bilgi verdi, ardından öğrencilerin sorularına yanıtladı. Alanında kariyer yapmış, gönüllü olarak tanıtımda görev üstlenen tüm velilerimize ve konuklarımıza teşekkür ederiz.

Hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarımızın katıldığı organizasyonda, öğrencilerimiz 13 mesleği derinlemesine tanıma olanağı buldular. Bu yılki organizasyonda tanıtımı yapılan meslekler, tanıtımı yapan gönüllü velilerimiz ve konuklarımız:

– Hakan FİDANLI– Bilgisayar Mühendisi
– Vefa GÖNENÇ – Doktor
– Ahmet KORUKÇU –Doktor
– Songül ÇEVİK –Avukat
– Neslihan SEVEN – Moda Tasarımcısı
– Orhan YARALIOĞLU – Lojistik
– Kürşat ÖZASLAN – İnşaat Mühendisi
– Ege KÖKENLİ – Tiyatro ve Oyunculuk
– Başar BAŞARAN – Senarist/Yazar
– Numan BAKIRYOL – Gemi İnşa Mühendisi
– Figen ÇİLOĞLU – Mimar
– Nuray ZÜMRÜT – Kimya Mühendisi
– Tolga TUĞTEKİN – Tekstil Mühendisi
– Mine ÖZKAYA – Üst Düzey Yönetici
– Özge ALYU – Kariyer Danışmanı

Organizasyonun ikinci aşaması olarak 10 ve 11. sınıflarımız 1 Nisan tarihinde Koç Üniversitesine bir gezi yaptılar ve mesleki tanıtımda elde ettikleri bilgileri, üniversitedeki bölümler hakkında bilgiler veren öğretim üyeleriyle yaptıkları sohbetlerde kullanma olanağı buldular.

Share This Story, Choose Your Platform!