Loading Events

Fransız Kültür merkezi tarafından Türkiye’deki Fransız okullarında bu yıl uygulanan « Mutfak Atölyesi » amacı öğrencilere okul ortamında Fransız mutfağı ile ilgili farklı tatlar sunmaktır. Öğretmenler ve öğrencilerden oluşan atölye Fransız kültürünü ve Türk kültürünü birbirlerine yaklaştırarak her iki ülke mutfağının lezzetlerini buluşturmaktadır.

9. Sınıf öğrencisi Aksel Ulaş’ı dinleyelim :
Bugün 26 Kasım ve arkadaşlarımla beraber mutfak atölyesindeyiz. Bizim için özel bir gün çünkü Fransız Kültür Ataşesi Christine Jung ve Şef Hubert Bourdon ile tanıştık. Birçok 9. Sınıftan arkadaşlarımızla beraber dört grup oluşturduk. Bize seçmemiz için farklı tarifeler sunuldu. Bu tarifeler doğrultusunda işe koyulduk. Arkadaşlarım beni lider seçtiler. Heyecanlandım…
Tatlımızın adı «  Kremalı Kestane » tatlısıydı. Fransızca öğretmenimiz Melanie FLORES bizim gruba katıldı. Tarife göre tüm işlemleri sırasıyla gerçekleştirerek tatlımızı yaptık ve yedik. Çok eğlenceli bir gündü. Umuyorum bu tarz etkinlikler sıklıkla okulumuzda yapılır ve böylece yaşayarak ve uygulayarak daha farklı şeyler öğreniriz.
                                               Aksel ULAŞ – 9/A

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top