Kulüplerimiz
Club MUN Français / Anglais MUN Kulubü
MUN Birleşmiş Milletler simülasyonu olup, konferanslarında dünya gündeminde bulunan global sorunlara çözüm aranmaktadır. Her delegenin bir ülkeyi temsil ettiği konferanslarda ana dil Fransızcadır. Genellikle Birleşmiş Milletlerde bulunan komiteleri içerir. Farklı ülkelerden delegeler katılmaktadır. Bu şekilde sorunlara çözüm aranırken kültür etkileşimi de sağlanır. Konferanslara lise ve üniversite öğrencileri katılır, böylece farklı yaş gruplarından insanlar kaynamış olur.
Bu konferanslar sayesinde insanların Fransızca dil yeteneği ve özgüveni gelişir. Dünyaya farklı bir bakış açısı kazandırırken kişinin genel kültür seviyesini de yükseltir. Delegeler sorumlu oldukları ülke vasıtasıyla kişisel ve milli düşünceler dışında uluslararası düşüncelere sahip olur. Konferans sonunda çıkan çözüm önerileri Birleşmiş Milletlere ulaştırılarak gençlerin bu konulardaki görüşleri bildirilmiş olur. Ayrıca MUN konferanslarına dâhil olarak edinilen sertifikalar kişinin CV dosyasında çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde de birçok örneği olduğu gibi, MUN aracılığı ile üniversite eğitimini ücretsiz (tam burslu) gören insanlar da mevcuttur.
Kültür Edebiyat ve Yayın Kulübü
2017-2018 Etkinlik Planlaması:
- Kültür ve Edebiyat Bildirisi’nin kulüp panosunda sergilenmesi,
- Sosyal kulüp panosunun hazırlanması,
- Belirli gün ve haftalarla ilgili çalışmaların yapılması,
- 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nin planlamasının, hazırlıklarının yapılması,
- Şiir dinletisi hazırlanması,
- Münazara karşılaşmalarının düzenlenmesi,
- Düzenlenen şiir dinletisi, münazara ve etkinliklerle ilgili döviz ve afişler hazırlanması,
- Kulüp öğrencilerinin çıkaracağıkültür ve sanat içerikli okul dergisinin hazırlıklarının yapılması,
- Okul içi ve okul dışıyarışmaların organizasyonunun ve duyurusunun yapılması,
- Ülkemizin kültür ve sanat ortamına önemli katkılar yapan sanatçıların okulumuza getirilmesi, sanatçılarla röportajlar yapılması,
- “SAJEV Kitap Fuarı ve Söyleşi Günleri”nin planlamasının ve hazırlıklarının yapılması.
Tiyatro Kulübü
Müzikal tiyatro, kendine özgü bir olay örgüsü olan, müzik, dans ve diyalogların olaylarla bütünleştiği duygusal ve eğlendirici sahne gösterisi, oyun ya da filmdir. Hikâye ve duygusal içerik, mizah, acı, aşk, öfke- sözcükler, müzik, hareket ve dramanın teknik yönleri ile bir bütün halinde iletilir. Her ne kadar müzikal tiyatro opera ve dans gibi başka teatral formlarla iç içe geçmiş olsa da diğerlerinden ‘hareket, müzik ve diyalog’ üçlüsünün birbirine eşit derecede önemli olması ile ayrılır
Tiyatro Kulübü, tiyatro sanatına ilgi duyan, bu konuda tecrübesi olan veya kendini geliştirmek isteyen öğrencilere olanak sağlamayı, yapılan çalışmaları örgütlemeyi, böylece tiyatro sevgisini yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır. Profesyonel eğitmenler eşliğinde her yıl bir müzikal veya oyun sergilenecektir. Ayrıca müzik ve dans kulüpleri ile ortak çalışmalar ve projeler de yapılacaktır.
Amaç | Hedef |
---|---|
Beden dili eğitimi Oyunculuk eğitim Diksiyon eğitimi |
Ulusal Festivaller Uluslararası Festivaller Konservatuar sınavları “Royal Akademi “sınavları |
Müzik Kulübü
Öğrencilerin, amatör müziği profesyonel bir şekilde, çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek müzikseverlerle paylaşmasına olanak sağlamaktır. Müziğin her dalında araştırmalar yapmak, diğer öğrencileri bu konuda bilgilendirmek, toplu çalışma olanakları sağlamak, konserler, seminerler, müzik akşamları, dinletiler ve söyleşiler düzenlemek için çalışmaktır. Aynı zamanda okulumuzda kurulacak olan Müzikal Tiyatro kulübü ve Dans kulübüyle işbirliği yaparak sene sonunda yapılacak olan Müzikal Oyun içinde yer almayı amaçlamaktadır.
Bunun dışında bu kulübü seçen öğrencilerimize Üniversitelerin ve Konservatuarların Yetenek seçmelerine akademik bir donanım sağlamak amacıyla çalışmalar yapılacaktır. Aynı zamanda okulumuzun diğer kulüpleri ile işbirliği yaparak her kulübün ihtiyaçlarına da cevap vermeyi hedeflemektedir.
Amaç | Hedef |
---|---|
Beden dili eğitimi Oyunculuk eğitim Diksiyon eğitimi |
Ulusal Festivaller Uluslararası Festivaller Konservatuar sınavları “Royal Akademi “sınavları |
Görsel Sanatlar Kulübü
Resim yapmanın insan yaşamındaki önemi nedir?Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği önem nedir?.Yetenekli öğrencilerin ortaya çıkmasında yardımcı olmak.Okulu güzelleştirme ile ilgili çalışmaların, okulu güzelleştirme kolu ile birlikte yürütülmesi için çalışmalar gerçekleştirir.
Görsel Sanatlar eğitimi almış bir öğrenci, mezun olurken;
- Özgün düşünme, üretme ve deneme kapasitelerini geliştirmiştir.
- Estetik duygusunun gelişmesiyle, sanat ve tasarımla ilgili olarak bilinçli estetik yargılar üretebilir.
- Sanatsal yaratma hazzını duyar, sanatçıyı takdir eder.
- Görsel sanatlarda kullanılan yöntem ve teknikleri bilir ve kullanır.
- Müzeleri, sanat galeri ve akademilerini gezmiştir.
TV & Film Kulübü
Kısa süre içerisinde sinema kurallarına ve sanatına sadık kalarak, yönetmenin kendi tercihinde bir yöntemle anlaşılır eserler yaratmaktır. Kısa film, potansiyelinde derin bir özgünlük ve sınırsızlık barındırmaktadır. Belli kuralları olmadığı için (sinema izine sadık kalmak dışında) birbirinden bağımsız ve eşi olmayan birçok kısa film bulunmaktadır. Kısa Film türleri, Deneysel, İmgesel, Canlandırma, Kurmaca olarak bölümlere ayrılır. Bazı tanımlarda bu sıralamadan İmgesel ve ya Kurmaca türlerinin ayrı tutulduğu da görülmüştür. Kendine özgü yapısında yönetmenin en özgür olduğu ve belki de tamamen kendi tarzını yarattığı en belirgin tür, isminden de anlaşılabileceği gibi Deneysel kısa filmlerdir. Kısa Film’de esas mantık kısa zamanda bir görsel eseri en iyi biçimde yaratmak olduğu için, ve bu da yönetmenin yaratıcılığı ve yeteneğine bırakıldığı için bir çok kısa filmde deneysel olsun yada olmasın, kendine has kurgu teknikleri, mantık ifadeleri, hikaye anlatımları bulunmaktadır. Süresi hakkında da resmi bir açıklama olmasa da, genel kısa film konseptinde süre oranı 7-8dk, eğer daha büyük bir prodüksiyon ve amaç farklı ise tüm intro ve jenerikler dahil 15-17dk civarındadır.
Amaç | Hedef |
---|---|
Final Cut Pro iMovie SenaryoYazmaTeknikleri |
Ulusal Kısa Film Yarışmaları Cannes Film Festivali Genç Yetenekler Yarışması |
Spor Kulübü
Spor toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlar. Spor ve Rekreatif yaklaşım toplumda çeşitliğin artmasına yardımcı olur. Spor; ulusal ruhun güçlendirilmesi, aile bağlarının güçlenmesi, yaşlıları kabul, vb. sosyal ve toplumsal davranışların gelişmesinde de olumlu etkileri vardır. Spor kulübümüzde, öğrencilerimizin basketbol, hentbol, voleybol vb. farklı branşlarda sportif becerilerini geliştirmek ve takım olgusu kazanmalarını sağlamak esas önceliğimizdir.
Amaç | Hedef |
---|---|
Beden becerilerini geliştirmek Farklı spor branşlarını tanımak Sporun birleştirici gücünü kavramak |
Okul Turnuvaları Spor Şenlikleri Resmi Müsabakalar |