9. sınıf öğrencilerimizden Ayşe Ceren Zümrüt, Mehmet Ali Özsatıcı ve Melis Doğrusöz, 16 Nisan 2016 tarihinde Arel Koleji tarafından bu sene 8. si düzenlenen “İstanbul Liselerarası Aktif Deney Yarışması”na katılarak okulumuzu başarıyla temsil etmiş ve Biyoloji dalında I. olmuşlardır.

Lise fen eğitimini (Fizik -Kimya-Biyoloji) desteklemek, bu alanda yetenekli öğrencileri araştırmaya yöneltmek ve aynı zamanda onların, buluş yapmanın temeli olan deneysel çalışmalara ilgilerini artırmak amacıyla düzenlenen bu yarışmada öğrenciler profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosundan oluşan bir jüri tarafından değerlendirilmiştir. 38 lisenin farklı gruplarla katıldığı bu yarışmada öğrencilerden yaratıcılıklarını, akademik bilgilerini ve bilimsel düşünme yeteneklerini kullanmaları gereken deneyleri tasarlamaları ve yaptıkları çalışmaları sözlü ve yazılı olarak yorumlamaları beklenmiştir.