Bilişim Teknolojileri Yönetmeliği

Öğrenci, bilgisayar teknolojileriyle ilgili aşağıda yer alan tüm kurallara uymakla yükümlüdür.

1. Öğrenci, okul içinde kendisine verilen eğitim ve öğretim amaçlı tüm kullanıcı adreslerini amacına uygun kullanmalıdır.
  2. Öğrenci, sistem yöneticileri tarafından içerikleri okunmadan gelen ve giden her türlü mesajın periyodik olarak kontrol edileceğini bilmelidir.
  3. Öğrenci, internet ortamında yayımlanan her türlü makale, fotoğraf ve videonun telif haklarına saygılı olmalıdır.
  4. Öğrenci, diğer öğrencilerin hiçbir internet hesabını kullanmamalı ve kullanılmasına izin vermemelidir.
  5. Öğrenci, okulda kullanılan bilişim teknolojilerine, araç ve gereçlerine zarar vermemeli veya izinsiz almamalıdır.
  6. Öğrenci, okul tarafından izin verilmeyen hiçbir internet sitesine bağlanmaya çalışmamalıdır.
  7. Öğrenci, diğer öğrencilerin özel fotoğraflarını, videolarını veya özel yazıyı değiştirmemeli ve yayımlamamalıdır.
  8. Öğrenci, öğretmenlerinin özel fotoğraflarını, videolarını veya özel yazılarını değiştirmemeli ve yayımlamamalıdır.
  9. Öğrenci, okul içerisinde yayımlanan hiçbir fotoğrafı, videoyu veya yazıyı değiştirmemeli ve zarar vermemelidir.
  10. Öğrenci, okulda kullanılan bilişim teknolojilerinin güvenlik duvarlarını aşmaya çalışmamalı ve virüs bulaştırmamalıdır.
  11. Öğrenci, okul içerisinde bulunan bilgisayar sistemlerini değiştirmemeli veya zarar vermemelidir.
  12. Öğrenci, izinsiz almadan arkadaşlarını ve öğretmenlerini içeren video, resim ve yazı yayımlamamalıdır.
  13. Öğrenci, okul idaresinin bilgisi dışında okul logosu, fotoğrafları, isim hakkını vs internet ortamında kullanmamalı ve kullanılmasına izin vermemelidir.
  14. Öğrenci yukarıda belirtilen maddelere uymadığı takdirde disiplin veya kanuni ceza ile karşı karşıya kalabileceğini bilmelidir.