Uluslararası AFS Değişim Programı
Temelleri Birinci ve İkinci dünya savaşlarında ambulans soförlüğü yapan gönüllülere, AFS (American Field Service)’e dayanan AFS Kültürlerarası Programları, 1947 yılında farklı kültürlerden insanlar arasında kurulacak ilişkiler sayesinde ön yargıların yıkılması, hoşgörü ve kültürlerarası anlayışın artmasıyla dünya barışının sağlanacağı inancını taşıyan gönüllülerin girişimleri ile değişim programlarına başladı ve 60 yılı aşkın süredir aralıksız olarak dünyanın dört bir yanına yayılarak sürdü.
Günümüzde AFS Kültürlerarası Programları, kendilerini kültürlerarası öğrenme tecrübelerine adamış öğrenciler, aileler, arkadaşlar ve gönüllülerden oluşan dünya apında bir ağdır ve Kültürlerarası Öğrenci Değişimleri alanında dünya lideridir. 1947’den buyana 380.000’den fazla katılımcı AFS’nin büyük tecrübesi, destek sistemi ve güvenirliği ile dünya çapında 50’den fazla ülkede Kültürlerarası Değişim programlarına katıldılar. Ülkemizde ise 1952 yılından bu yana sürdürülen AFS programları ile şu ana kadar toplumumuzun her kesiminden 5000’den fazla kişi yurt dışına giderek 4000’den fazla aile ise bir AFS öğrencisi konuk ederek AFS ailesine katılmıştır.
AFS yıl programlarına katılan öğrenciler bir yıl süre ile farklı bir ülkede gönüllü ailelerin yanında kalarak liseye devam ederler ve AFS tarafından sağlanan oryantasyon ve danışmanlığın da katkısı ile onlara hiçbir sınıf düzeninde ya da kitaplara sunulamayacak sıradışı bir kültürlerarası öğrenme ve değişim deneyiminin parçası olurlar.