Montpellier Akademisi, Frankofonia Üniversiteleri, Saint Benoit Lisesi, Tevfik Fikret Lisesi, Petit Génie Okulu, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul Fransızca Öğretmenler Derneğinin (APFI) de desteklediği “Carrefour des Ateliers FLE- DNL” etkinliğimizin bu yıl ikincisini düzenledik.
2 Kasım 2019 Cumartesi günü okulumuzda “Carrefour des Ateliers FLE” etkinliğinin ikincisi düzenlendi. Montpellier Akademisi, Frankofonia Üniversiteleri, Saint Benoit Lisesi, Tevfik Fikret Lisesi, Petit Génie Okulu, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul Fransızca Öğretmenler Derneğinin (APFI) de desteklediği etkinliğimizin teması bu sefer “La Gamification dans l’enseignement d’une langue et des DNL” oldu.
Okulumuzun ev sahipliği yaptığı etkinliğe Saint Benoit Fransız Lisesi, Saint Joseph Fransız Lisesi, Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, Galatasaray Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Şişli Terakki Lisesi, Işık FMV Lisesi, Marmara Koleji, Bahçeşehir Koleji, 9 Eylül Koleji, Çamlıca Anadolu Lisesi, TED Ankara Koleji, Rotary Anadolu Lisesi, Esayan Ermeni Lisesi, Yeni Levent Lisesi; Galatasaray Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi gibi birçok eğitim kurumundan da öğretim üyeleri/görevlileri katıldı.
Okulumuz Fransızca, Matematik ve Fen öğretmenlerinin eşlik ettiği ve birçok kurumu bir araya getiren etkinliğimiz SAJEV Yönetim Kurulu Başkanı Demir KISAKÜREK’in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. KISAKÜREK’in konuşmasının ardından Eğitim Ataşesi Bruno DELVALLÉE kürsüde yerini aldı. Gerçekleşen etkinliğin öneminden söz eden Eğitim Ataşesi DELVALLÉE, sözü Saint Benoit Lisesi Bilgi Teknolojileri Eğitim Danışmanı Virgile MANGİAVİLLANO’ya bıraktı.
Virgile MANGİAVİLLANO; eğitimin her noktasında, öğrenciyi öğrenim sürecinin içerisine çekebilecek en iyi yöntemin oyun olduğunu anlattığı sunumuyla dil eğitiminde de bu yöntemin kullanılması gerektiğini vurguladı.
MANGİAVİLLANO’nun sunumunu tamamlamasıyla uygulama çalışmalarına geçildi. Bu doğrultuda MANGİAVİLLANO’nun da söz ettiği gibi oyunun eğitime katkısını gösteren atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmalarda öğretmenlere eğitimde oyunu ön plana çıkaracak etkinlikler yaptırıldı. Çalışmalar kapsamında Fransızca, Matematik ve Fen derslerine yönelik 7 farklı atölye yer almıştır:
- Enquête au fablab.
- Dynamiser les pratiques de l’oral en classe de FLE.
- La ludification dans l’enseignement du français langue étrangère.
- Quand gamifier, ce n’est pas perdre quand gamifier, c’est gagner.
- Les jeux en maternelle : Jouer pour parler, parler pour jouer.
- Le Gaming : Programmons un jeu ensemble.
- Jeux et résolution de problèmes,
Eğitim, sadece öğrenci için değildir. Öğretmenin de bir öğrenen olarak kendini sürekli yenilemesi ve geliştirmesi, eğitimin daha kalıcı ve etkili olmasını sağlar. Bu bilinçle düzenlediğimiz etkinlik, öncelikle doğru yaklaşım ve doğru bir eğitim anlayışının göstergesidir.
Bu sene ikincisini düzenlediğimiz “Carrefour des Ateliers FLE” etkinliğimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.