Loading Events

30.11.2016 Çarşamba günü lisemiz, 10.,11. ve 12. Sınıflar ve davetlimiz olan veliler eşliğinde Sn. Doç. Dr. Müjde Erol GENEVOIS’ı ağırladı.
Türkiye’de tamamıyla Fransızca eğitim veren tek üniversite Galatasaray Üniversitesi’dir.
1992 yılında Türkiye ve Fransa arasında imzalanan milletlerarası anlaşma ile kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir.
Bu nedenle, Türkiye’de Fransızca eğitim veren liselere devam eden öğrenciler için önemli bir hedeftir. ÖSYM’nin düzenlediği üniversite sınavı ile Galatasaray Üniversitesi’ne girilebileceği gibi, Fransızca eğitim veren liselerden mezun olacak öğrenciler için de üniversite ayrıca bir iç sınav düzenlemektedir.
Sn. GENEVOIS’ın sunumunun temelini üniversite sınavı oluşturuyordu.
Bilgilendirme sırasında aşağıdaki konulara değindi :
Önemli başlıkları şunlardır :
Öğrenci kabul şartları
Eğitim sistemi
Fakülteler ve bölümler
Lisans üstü ve doktora programları
Yurtdışı bağlantıları
Öğrenci hayatı ve sosyal kulüpler
İç sınav :
1) Sınav sistemi
Sınavda yer alan dersler ve her derse ayrılan puan miktarı
Sorular hazırlanırken uygulanan kriterler ve sınav koşulları
Sınav süresi
Değerlendirme kriterleri
Başarıyı yakalamak için sınava hazırlanma gerekliliği
4) Tercihler
5) Sonuçlar ve yerleştirme
Daha sonra iki farklı durumu ele aldı :
Asil listede yer alan öğrenci
Yedek listede yer alan öğrenci
Her iki durumdaki öğrenci için gerekli tarihleri ve yerine getirilmesi gereken formaliteleri belirterek, üniversiteye girmek için gerekli olan prosedürü açıkladı.
Konuşma sonrasında veli ve öğrencilerin sorularına vakit ayrıldı. Velilerin soruları daha çok puanlama sistemi ve sınav koşulları üzerineyken, öğrencilerin soruları ise Erasmus programına katılmak ya da Fransız üniversiteleriyle değişim yapmak gibi, üniversiteye girdikten sonraki olanaklarla ilgiliydi.

Share This Story, Choose Your Platform!