İngilizce Programı

İlk ve ortaokulumuzun her düzeyinde dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini kazandırmaya yönelik bir İngilizce dil öğretimi yapılır. Amacımız, öğrencilerimizin iki yabancı dilde dinlediğini anlayabilen, konuşabilen, okuyabilen, yazabilen bireyler olarak yetiştirilmesidir. İngilizce derslerinde bu amacı gerçekleştirebilmek için Avrupa Konseyi tarafından yayımlanan Diller için Avrupa Ortak Başvuru Metninde belirlenen dil seviyeleri içeriklerine uygun olarak öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan ve sürekli geliştirilen öğretim programları uygulanır.

Okulumuzda İngilizce öğretimi 3. sınıflarda haftada 2 ders saati; 4.sınıflarda haftada 3 ders saati,5,6 ve 7.sınıflarda haftada 4 ders saati, 8.sınıflarda haftada 2 ders saati olarak uygulanır. Etkinlik derslerimiz de İngilizce öğretimini destekleyecek şekilde planlanmaktadır.

Bilgi Yarışmaları: Her sene 4 ve 5.sınıflarımız arasında yapılan bilgi yarışmaları çok heyecanlı geçer ve öğrencilerimiz yarışmalar sırasında da öğrenmeye devam ederler.

Kitap Tanıtım Günü: 6.sınıflar her sene okudukları okuma kitaplarının kısa bir özetini o kitaptaki bir karakterin kıyafetlerine bürünerek bu etkinlikte anlatırlar. Öğrencilerimiz sunumları büyük bir dikkatle izler ve sunum sonundaki soruları yanıtlarlar.

Avrupa’da Bahar Bilgi Yarışması: 7.sınıflar arası her sene düzenlenen bu yarışma sırasında öğrencilere Avrupa ile ilgili tarih, sanat, coğrafya, kültür, spor ve müzik soruları sorulur. Öğrencilerimizin Avrupa ile ilgili bilgileri bu sayede artar.

Cambridge Sınavları: 7.sınıf sonunda öğrencilerimiz Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanan KET ve PET sınavlarına girerek Diller için Avrupa Ortak Başvuru Metninde belirtilen A2 ve B1seviyesi dil yeterliliğini kazanırlar. 2017-2018 KET ve PET sınavında başarımız %100 olarak gerçekleşmiştir.

İngilizce Kulüp: İngilizce kulübümüzde öğrencilerimiz çeşitli oyunlar oynar, filmler seyreder, şarkılar söyler ve skeçler hazırlarlar.