« YURT DIŞINDA OKUMAK » KONFERANSLARI

Üniversite okumak öğrencilerimizin en önemli dönemlerinden biridir. Birçok öğrencimiz mezun olduktan sonra yurt dışında okumayı tercih etmektedirler. Yurt dışında üniversite okumanın çok yönlü sonuçları vardır. Yurt dışında üniversite eğitimi almanın öncelikle yabancı dile katkısı vardır. Bunun yanında uluslararası rekabette öğrencilerin istenilen kariyere ulaşmalarına yardımcı olur. Yabancı bir ülkede üniversite eğitimi farklı kültürleri tanıma, yeni insanlarla tanışma, kendi başına başka bir ülkede yaşayabilme becerilerini geliştirirken, özgüvenin artmasına ve hayata farklı açıdan bakabilme en önemlisi de öğrencilerimize dünya insanı olabilme fırsatı verir.

Özel Küçük Prens Lisesinde, öğrencilerimizin Dünyanın birçok farklı ülkelerinde üniversite okuyabilmeleri için rehberlik servisimizle birlikte beş yıllık bir hazırlık süreci yürütülmektedir. Fransa, İsviçre, Hollanda, Belçika, Kanada, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri gibi birçok ülkede öğrencilerimiz üniversite eğitimi almaktadırlar.

Öğrencilerimizin bu önemli süreci daha iyi kavrayabilmeleri için “Yurt dışında Okumak” adlı konferans günleri organize edilmiştir. 19-22 Ocak 2021 tarihlerinde gerçekleşecek olan konferanslarımızda dünyanın birçok ülkesinde üniversite okumanın süreçlerinin tanıtılması amaçlanmıştır. Çevrimiçi yapılacak olan Konferanslar MICROSOFT TEAMS aracılığıyla yapılacaktır. Daha sağlıklı bağlantı yapabilmek için MICROSOFT TEAMS programını bilgisayarınıza yüklemeyi unutmayınız. Konferanslara katılmak için aşağıdaki tablo içerisinde bulunan linkler belirtilen gün ve saatlerde tıklamak yeterlidir.

KONFERANS PROGRAMI

19 OCAK 20 OCAK 21 OCAK 22 OCAK
12.30-12.50

AÇILIŞ KONUŞMASI