İTÜ Geliştirme Vakfında düzenlenen Sosyal Sorumluluk Sempozyumu’na katıldık.

Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, Fransızca Öğretmeni Hasan Umut Kalaycı eşliğinde 28 Şubat 2018 Çarşamba günü İTÜ Geliştirme Vakfında düzenlenen Sosyal Sorumluluk Sempozyumu’na katıldı.

Öğrenciler, sempozyumda ilk olarak sekiz farklı STK tarafından ayrı ayrı yapılan sunumlarla bilgilendirildi. Bu sunumlarda her STK, kendi faaliyet alanını ve projelerini tanıtarak her bir projenin insanı ve yaşamını güzelleştirmek için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Yapılan bilgilendirmenin ardından sempozyuma katılan kulüp öğrencilerimiz iki gruba ayrılarak seçtikleri STK’lerle ortak proje hazırladılar. Bu çalışmalarla öğrenciler; bundan sonra geliştirecekleri tüm projelerin daha profesyonel olabilmesi adına nelere ihtiyaç duyulduğunu, nelerin dikkate alınması gerektiğini öğrendikleri gibi STK’lere ve projelerine gerekli desteği de sağladılar. Bunun yanı sıra her STK, bundan sonra hazırlayacağı projelerde, seminerde birlikte çalıştığı öğrencilerin de görev almasına olanak sundu.

Öncelikli amacı, sosyal sorumluluk çalışmaları yürüten liseleri bir araya getirmek olan sempozyum; öğrencilere paylaşım, iş birliği gibi değerler kazandırmakla kalmayıp yeni fikirler, yeni projeler için de yol gösterici oldu.