Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, öncelikle LÖSEV yetkililerine ve onlar aracılığıyla lösemili çocukların ailelerine ulaştı. Ardından LÖSEV yetkilileri tarafından verilen bir seminerle öğrencilerimiz LÖSEV’in çalışmaları hakkında bilgilendirildi.

LÖSEV’e sağlanacak maddi destek için 13-17 Kasım tarihleri arasında lisede bir kermes düzenlendi. Kermeste, lösemili çocukların aileleri tarafından yapılmış ürünler satıldı. Ürünlerin satışını kulüp öğrencilerinin yaptığı kermese lise öğrencileri büyük destek verdi ve bu satışlardan tahminlerin üzerinde bir kazanç sağlandı.

Kermesten elde edilen gelirin bizzat teslim edilmesi için hazırlık öğrencilerinden oluşan 21 kişilik bir grupla LÖSEV’in Etiler’deki merkezine gidildi. 23 Kasım 2017 tarihinde, Fransızca Öğretmeni Hasan Umut KALAYCI ve Biyoloji Öğretmeni Ayşegül DEMİREL’in de eşlik ettiği bu ziyarette çok farklı duygular yaşandı. Lösemili çocuklara ve ailelerine umut ışığı olmak, onları hayata biraz daha bağlamak amacıyla başlatılan bu proje; öğrencilerimizde sosyal sorumluluk bilincinin de ne denli geliştiğini göstermesi bakımından önemliydi.

Toplanan bağış, bu ziyarette yetkililere teslim edildi. LÖSEV yetkilileri, kulüp öğrencilerini Ankara’daki Lösemili Çocuklar Köyü’ne davet etti.