Lisemizin Destination Imagination Kulübü; danışman öğretmenlerimiz İdil Ergin Ayar ve Evrim Çelik eşliğinde, 2023 Şubat ayında Antalya’da yapılan Destination Imagination Ulusal Turnuvası’nda “Sosyal Sorumluluk Kategorisi”nde Türkiye 1.si ve “Mühendislik Kategorisi”nde Türkiye 3.sü olarak, ABD Kansas City’de yapılan Global Finals’e gitmeye hak kazanmıştı.

19 Mayıs’ta turnuva için Amerika’ya giden öğrenci ve öğretmenlerimiz; önce Los Angeles’ı gezmiş, Universal Stüdyoları’nı ziyaret etmiş, sonrasında Kansas City’ye geçmiştir.
22-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen turnuvaya, SAJEV Özel Küçük Prens Lisesi ile tüm dünyadan toplam 654 takım ve yaklaşık 4000 öğrenci katılmıştır. Takımlarımız, sunumlarını başarıyla tamamlamış; Teksas’tan eşleştikleri kardeş takımlarıyla tanışıp birlikte keyifli vakit geçirmişlerdir. Turnuvadan sonra New York’a da giden öğrenci ve öğretmenlerimiz 28 Mayıs’ta İstanbul’a dönmüştür.

Destination Imagination Kulübü çalışmalarıyla, yaratıcılık, takım çalışması, zaman yönetimi, yılmazlık, proje yönetimi, liderlik, eleştirel düşünme gibi birçok beceri kazanan öğrencilerimiz; ülkemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.