FRENCHTECH HACKTONFUTUR Yarışması’nda birinci olarak “Paris Gezisi” ödülü kazanan öğrencilerimiz Cihangir Aybars Yariz, Yaşar Aktürk, Rana Balta ve Buse Venüs Akdağ, öğretmenleri Duygu Arslan ve Esra Güneş ile Paris’teydi.
İlk gün, Paris/Montmartre’ın büyüleyici sokaklarını keşfederek Sacré Coeur Basiliği’ni ziyaret eden ve bölgenin sanat dolu atmosferini deneyimleyen öğrencilerimiz; ikinci gün, yenilikçi teknolojilerin ve start-up’ların buluşma noktası olan Vivatech Fuarı’nda FRENCHTECH Türkiye ekibiyle tanışarak birlikte heyecan verici deneyimler yaşadılar. Burada, dünyanın dört bir yanından gelen girişimciler ve teknoloji meraklıları ile tanışma fırsatını buldular. Akşam ise “Fransız Lisesi” mezunlarıyla bir araya gelerek onların tecrübelerinden faydalandılar ve ilham verici sohbetler gerçekleştirdiler.
Üçüncü gün, Movance CEO’su ile buluşarak onların uygulaması ve start-up dünyası üzerine verimli bir görüşme yaptılar. Bu görüşme, kendi projeleri için onlara önemli fikirler ve motivasyon sağladı. Ardından Paris’in ikonik noktalarını keşfedip serbest zamanın tadını çıkardılar. Son gün ise güzel bir kahvaltının ardından İstanbul’a dönüş yolculuklarını gerçekleştirdiler. Bu eşsiz Paris gezisi öğrencilerimize ilham verici ve öğretici bir deneyim oldu; öğrencilerimizin hem kişisel hem de profesyonel gelişimlerine büyük katkı sağladı. Bu değerli deneyimi bizimle paylaşan öğretmenlerimize ve bu imkânı sağlayan FRENCHTECH ekibine, projeyi geliştirerek yarışmada birinci olan ve bu geziyi kazanan öğrencilerimize teşekkür ederiz.