Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencilerimiz, Down sendromlu gençler için düzenlenen projeye destek vermek için kolları sıvadı.

Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, Üsküdar Belediyesinin Down sendromlu gençlere çalışma ve rehabilitasyon imkânı için kurduğu Tebessüm Kahvesi’ne gittiler. Tebessüm Kahvesi, Down sendromlu gençlerin çalışarak kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve böylece topluma kazandırılmaları noktasında dünyada ses getiren önemli projelerden biridir.

Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, bu projeye destek vermek için kolları sıvadı ve tüm kulüp öğrencileri 22 Şubat 2018 Perşembe sabahı yola çıktı. Öğretmenlerimiz Hasan Umut Kalaycı ve Miassa Mekirech’in rehberlik ettiği ziyarette, Üsküdar Belediyesinden bir görevli, önce Down sendromu hakkında öğrencilere bilgi verdi ve sonra, orada çalışan Down sendromlu gençlerin nasıl bir gelişim gösterdiğini anlattı.

Kulüp öğrencileri yapılan bu sunumla; Down sendromunun ne olduğu, bu insanlara nasıl yaklaşılması gerektiği; bizim günlük, sıradan eylemlerimizi yapmanın onlar için ne kadar zor olduğu ve belediyenin bu hizmetle neyi amaçladığı konularında ayrıntılı bilgi sahibi oldular.

Kulüp öğrencileri sunumun bitiminde, aldıkları eğitimi uygulayacakları alana giderek Down sendromlu gençlerle buluştular. Tamamen sevgi ve samimiyet üzerine gerçekleşen bu buluşmada öğrencilerimiz, Down sendromlu gençlerle sohbet ederek onların servis ettiği yemekleri yediler. Tanışmanın ilk anlarından itibaren ortama hâkim olan heyecan ve mutluluk, yapılan ziyaretin ne denli önemli ve anlamlı olduğunu gösterdi. Yaklaşık üç saat süren buluşmanın sonunda akıllarda kalan tebessüm, tüm ekibin en büyük gururu oldu.