11. sınıf öğrencilerimizin okuduğu “Algı Kalesi” romanı üzerine eserin yazarı Doç. Dr. Gültekin Karakuş ile okulumuzun konferans salonunda keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Sayın Gültekin Karakuş’un özgeçmişinin okunması ile başlayan söyleşimiz, yazarın kendisi ve eseri hakkında yaptığı bilgilendirici konuşma ile devam etti. Söyleşinin devamında konuğumuz; “Algı Kalesi” romanının içeriği, dil ve anlatım özellikleri, eserde yer alan metaforlar, bilginin değeri, doğru bilgiye ulaşma yolları, okumanın yaşamımıza katkısı, yazarlık serüveni, edebi anlayışı, etkilendiği yazarlar, modern Türk edebiyatı hakkında görüşleri, hayat felsefesi gibi konularda öğrencilerimiz tarafından belirlenen sorulara oldukça samimi, bilgilendirici ve eğitici yanıtlar verdi.

Gerçekleştirdiğimiz söyleşi sayesinde öğrencilerimiz; keyifle okudukları “Algı Kalesi” romanının yazarı Sayın Gültekin Karakuş ile tanışmanın mutluluğunu yaşarken aynı zamanda eserle ilgili zihinlerinde yer alan sorulara yanıtlarını birinci ağızdan alma olanağı yakaladılar.