Uluslararası Gençlik Ödülü, “beceri geliştirme”, “fiziksel aktivite”, “gönüllü hizmet” ve “macera ve keşif yolculuğu” etaplarını belli bir program içinde tamamlayan katılımcılara 140 ülkede geçerli olan bir sertifikanın verildiği bir gelişim programıdır.
Bu programla hedeflenen, katılımcıları, kendi gelişimleri ile ilgili plan yapmaya ve bu plana uymaya, takım çalışmasını öğrenmeye, spor yapmaya, topluma faydalı olmaya, çevre bilinci oluşturmaya teşvik etmektir.
Lisemizde dört senedir yürütülmekte olan Uluslararası Gençlik Ödülü Programı kapsamında, 3-4 Haziran 2024 tarihlerinde programın bronz kategorisinde, diğer faaliyetlerinde gelişim gösteren öğrencilerimiz, programın süpervizörleri İdil Ergin Ayar, Rahil Abou Diab ve Emile Alkazzi ile “macera ve keşif yolculuğu” etabını tamamlamak üzere Şile Ulupelit mevkiinde 18 km. lik bir rotayı harita ve pusula kullanarak yürüdüler. Rota ile ilgili iki proje hazırlayan öğrencilerimiz, 3 Haziran akşamı çadırda kaldılar, keyifli ve önemli bir deneyimin parçası oldular.
Öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.