Yeterlilik Sınavı

ADRES: ABDURRAHMANGAZİ MAH.RAVZA CAD.NO:2 SANCAKTEPE

TEL: 0216 622 65 10

SINAV TARİHLERİ:

13 HAZİRAN 2024 SAAT: 08.45-09.45 (Türkçe-Yazılı)
13 HAZİRAN 2024 SAAT: 10.00-11.00 (Fransızca-Yazılı)
13 HAZİRAN 2024 SAAT: 12.30-16.30 (Fransızca-Sözlü)

SINAV BAŞVURULARI: https://kp.k12.tr/lise/aday-ogrenci/yeterlilik-sinavi-kayit-formu/  linkinden yapılacaktır.

SINAV BAŞVURU TARİHİ: 23 MAYIS-12 HAZİRAN 2024

BAŞVURU BELGELERİ:

SINAV BAŞVURU DİLEKÇESİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

FOTOĞRAFLI ÖĞRENCİ BELGESİ

NÜFUS KAĞIDI (arkalı-önlü)

VELİ NÜFUS KAĞIDI (arkalı-önlü)

SINAV ORGANİZASYONU KURALLARI

• Her aday öğrenci okul kapısında karşılanarak isim kontrolünden sonra bahçede bekletilir ve zamanı geldiğinde sınav salonuna alınır.
  • Aday öğrenci velisi okulun ön bahçesine alınır.
  • İhtiyaç durumunda maske sınav merkezi tarafından tedarik edilir.
  • Aday öğrenci sınavda kullanacağı kırtasiye malzemesini yanında getirir. (Kurşun kalem, tükenmez mavi kalem, silgi, kalemtraş)
  • Fransızca sözlü sınavı her aday öğrenci için randevu sistemi ile düzenlenecektir.
  • Sınavını tamamlayan aday öğrenci beklemeden okul binasından ayrılır.

SINAV ESASLARI HAKKINDA

• Sınavın telafisi yoktur. Bu sınava öğrenci bir defa girebilir.
  • · Hazırlık sınıfında öğrenim görmeden aynı okulun 9 uncu sınıfına doğrudan geçmek isteyen öğrencilerin velileri, yeterlilik sınavından 23-12 Haziran 2024 tarihleri arasında okul yönetimine yazılı olarak başvurur. Başvurusu alınan öğrenciler, birinci yabancı dil dersiyle Türkçe dersinden ders yılının ilk haftası içinde yeterlilik sınavına alınır. Bu sınavlar, ilgili MEB usul ve esaslarına göre yapılır. Her iki dersten de en az 70 puan alan öğrenciler başarılı sayılarak 9 uncu sınıfa devam ettirilir. Başarılı olamayan öğrenciler hazırlık sınıfına devam eder.
  • Kız ve erkek kontenjanı ayrımı bulunmamaktadır.
  • Sınav sonucunda başarılı olan öğrencilerin isim listesi 2 gün içinde okulun girişinde ilan edilir.
  • Sınavda başarılı olan öğrencilerin 9.Sınıf Kayıtları Kurumumuzun ileri bir tarihte belirleyeceği tarihlerde yapılacaktır. Belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıt haklarını yitireceklerdir.