7. sınıf öğrencilerimiz 8 Kasım 2023 tarihinde Fen Bilimleri Bölümü’nün organize ettiği Sancaktepe Bilim Merkezi gezisine katıldılar. “Kuvvet ve Enerji”, “Elektrik Enerjisi”, “Aynalarda Yansıma” ve “Işığın Soğurulması-Güneş Sistemi ve Ötesi” ünitelerine ait uygulamalı deney düzeneklerini ve simülatörleri inceleyip deneyimleme imkânı buldular. Bilim Merkezinin eğitmenleri eşliğinde belgesel ve kısa filmler izlediler. Öğrencilerimiz planetaryumda bir astronom eşliğinde Güneş sistemi, kara delikler, takımyıldızlarının mitolojik şekilleri, uzay çalışmaları, yıldızların yapıları ve uzaklıkları gibi konuları simülasyonlarla inceleyerek gökyüzü gözlemi yaptılar. Eğlenceli ve öğretici saatler geçiren öğrencilerimiz, merak ettikleri konuları sorma fırsatını yakaladılar.