Öğrencilerimizin akran zorbalığıyla ilgili bilgilenmeleri, farkındalık kazanmaları ve akran zorbalığıyla baş etme yollarını öğrenmeleri amacıyla bir okul projesi gerçekleştirildi. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nün koordinatörlüğünde “Koruyucu Rehberlik” yaklaşımı çerçevesinde, Özel Küçük Prens Ortaokulunun tüm sınıf seviyelerinde öğrencilerin dikkatini çekecek ve konuyla ilgili bilinçlenmelerini sağlayacak sınıf içi ve sınıf dışı etkinlikler düzenlendi.

Ekim ayından başlayarak aralıklarla tüm ortaokulda branş derslerinde ve rehberlik saatlerinde “Akran Zorbalığı” konusunda çeşitli çalışmalar yapıldı. Sosyal Bilgiler, Türkçe, Fransızca, İngilizce, Müzik, Görsel Sanatlar, Bilişim Teknolojileri ve Rehberlik Bölümleri bu etkinlikleri ortaklaşa planladılar. 16 Mart 2023 tarihinde “Dünya Okul Zorbalığı ile Mücadele Günü” kapsamında, tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen proje kapanış etkinliği; disiplinler arası iş birliğinin güzel bir örneği oldu.

Sosyal bilgiler derslerinde şiddetsiz iletişimin nasıl olabileceği hakkında konuşuldu ve pano hazırlandı. Türkçe derslerinde arkadaşlığın ve dostluğun önemine değinen metinler incelendi. “Arkadaş” şarkısı üzerinden arkadaşlık ilişkilerinde dikkat edilmesi gereken hususlara yönelik düşünceler paylaşıldı. 7. sınıflar arasında “Akran Zorbalığı” konusunda kompozisyon yazma yarışması düzenlendi ve seçilen eser Konferans Salonu’nda öğrencilerimizle paylaşıldı. Görsel sanatlar derslerinde konuyla ilgili resimler yapıldı ve öğrencilerimizin özgün sloganlarının yer aldığı tişörtler tasarlandı. Bilişim teknolojileri derslerinde bilgisayar programları kullanılarak sanal afişler hazırlandı. İngilizce Bölümü ile Rehberlik Bölümü’nün iş birliğiyle hazırlanan “Prince Tv Talk Show” programında, akran zorbalığı ve siber zorbalık hakkında bilgilere ve röportajlara yer verildi. Fransızca derslerinde akran zorbalığıyla ilgili sloganlar ve mini skeçlerden oluşan videolar hazırlandı. Müzik derslerinde ise öğrenciler tarafından yazılan rap şarkısı sahnede seslendirildi. Ortaokul öğrencilerimiz arkadaşlarına eşlik ederken “ARKADAŞLIĞA EVET – ZORBALIĞA HAYIR!” diye bir kez daha yinelediler.