Küçük yaşlardan itibaren gelişim dönemi özelliklerine uygun olarak verilen cinsel eğitim; çocuğu büyümeyle birlikte karmaşık sürece hazırlar, ergenlik döneminde yaşayacağı değişimlerle baş etmesini kolaylaştırır, bilgi düzeyini ve farkındalığını yükselterek riskli tutum ve davranışlardan korunma konusunda sorumluluk almasını destekler.

Artı Artı Eğitim ve Danışmanlık Merkezi tarafından bu gerekçelerle hazırlanan “Cinsel Sağlık Eğitim Programı (CSEP)”, çocuk ve ergenlerin cinsel gelişimlerini desteklemeyi ve “güvenli cinsellik” kavramı çerçevesinde kazanacakları bilinç ve farkındalık ile riskli davranışlardan korunmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Okulumuzda 3, 4, 5, 6 ve 7.sınıf öğrencilerimiz için 3-4-5-6 Nisan 2017  ve 10-11-12-13 Nisan 2017 tarihlerinde Cinsel Sağlık Eğitimi verilmiştir.

Eğitimler her kademenin dönem özelliklerine, ihtiyaç ve beklentilerine göre yapılandırılmış ve okul rehberlik birimleriyle iş birliği içinde yürütülmüştür. Konular görsel materyaller eşliğinde ve interaktif yöntemlerle işlenmiştir.
Eğitim içerikleri şu şekilde sıralanmıştır:

3. sınıflar
1. ders: Bedenimi Tanıyorum