Sosyal Bilgiler Bölümü, inkılap tarihi dersi müfredatında yer alan  “Milli Uyanış: Bağımsızlık Yolunda Atılan Adımlar” ünitesinin daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla, 8. sınıf öğrencilerimizi  İstanbul Çanakkale Panorama Müzesine götürdü.

20 Mart 2019 Çarşamba günü 15.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleşen geziyle öğrencilerimizde Çanakkale Savaşı sırasında millî birlik ve beraberlik, millî bağımsızlık yolunda verilen mücadelelerin ve yapılan fedakarlıkların farkındalığı sağlanmaya çalışıldı.

Müze gezilirken sosyal bilgiler öğretmenleri tarafından  öğrencilere müze ve sergilenen eserlere ilişkin bilgi verilirken hazırlanan kitapçığın da katkısıyla hedeflenen kazanımların pekiştirilmesi sağlandı. Dünya tarihinde önemli bir yeri olan Çanakkale Savaşı’nın önemi çeşitli görseller ve objelerle da iyi anlatılmaya çalışıldı, “millî bağımsızlık” kavramının önemi üzerinde duruldu.