Fransızca diline, Fransa ve Frankofon ülkelerinin kültürüne ilişkin eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında düzenlenen Frankofoni Haftası’na 18 Mart 2019 Pazartesi günü başladık. Bir hafta boyunca okulumuzda çeşitli ve son derece keyifli etkinlikler gerçekleştirdik.

Her seviye için ayrı ayrı planlanan etkinlikler, kimi zaman sınıflarda kimi zaman da sınıfların dışında yapıldı. İlgili aktiviteler sırasında çocuklar bazen bir sınıfta buluşup bir ilacın ismini bulmaya çalıştıkları “Escape Game” oyununu oynadılar, bazen mutfak atölyesinde lezzetli kurabiyeleri önce pişirdiler sonra hem kendileri yediler hem de tüm okulla paylaşarak gönülden bağlı olduğumuz felsefemize dayanan “paylaşma”nın önemine vurgu yaptılar. Yeri geldi kendi aralarında karışıp “bir kelime – bir işlem” gibi yılların eskitemediği klasik oyunlardan biriyle eğlenirken yeri geldi Fransızca tekerlemelere dil döndürmeye çalıştılar. Bazen bir “Slam” etkinliği ile kendi tarzlarında şarkılar yarattılar, bazen hazine avının peşinde heyecanla koştular.

Bir taraftan bilgi yarışmaları diğer taraftan sinema günleri derken öğrencilerimiz, bir hafta boyunca hem eğlendiler hem Fransızca öğrenmenin keyfine vardılar. Tüm bu eğlenceli aktiviteler, öğrenciler tarafından hazırlanmış olan Frankofon ülkelerinin tanıtım defilesi ve Küçük Prens hikâyesinin mini tiyatro gösterimi ile sona erdi.

Yemek firmamız Sardunya da tüm özel günlerde olduğu gibi bu hafta da bize destek oldu. Fransız mutfağının eşsiz tatlarıyla damaklarımızı şenlendirdi.

Okulumuzu ziyaret ederek bizleri mutlu eden ve öğrencileriyle eşsiz bir müzik şöleni sunan Galatasaray İlköğretim Okuluna da ayrıca teşekkür ederiz.

Kıvanç dolu geçen bir haftanın sonunda söylenebilecek tek söz şu olur şüphesiz:

VIVE LA FRANCOPHONIE!