Okulumuzun Fen Bilimleri Bölümü, İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarında bu yıl ikincisi düzenlenen “FEN BİLİMLERİ PROJE YARIŞMASI”na “GÜNEŞLE SOĞUTTUK” adlı projesiyle katılarak  1.lik ödülü almaya hak kazandı. Projenin amacı , enerji üretmek için çoğunluğunu ithal ettiğimiz ayrıca çevreye karbon salınımı ile zarar veren fosil yakıtlar yerine çevreye saygılı ve duyarlı, ülkemizin coğrafi konumu sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlayan ülkemizin öz kaynaklarından olan Güneş enerjisini soğuk zincir taşımacılığında kullanarak  fosil yakıtlara alternatif çözümler üretmek ve öğrencilerimizin bu konudaki farkındalıklarını artırmaktı. Projemize rehberlik eden Fen Bilimleri Öğretmenimiz Nimet SÖZER TARAKCI ile Okulumuzu başarıyla temsil eden 6. Sınıf öğrencilerimiz Kuzey LERMİ ve Alp Tuna TUNCER’ e; proje aşamasında desteğini esirgemeyen  Okulumuz Teknik Servis ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.