Cumhuriyet Bayramı’mızın 94. yılını; 29 Ekim 2017 Pazar günü, Özel Küçük Prens İlk ve Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu’nda, SAJEV Lisesi ve Anaokulunun da katılımıyla yapılan bir törenle coşku içinde kutladık.
Törenimiz; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından SAJEV Lisesi ve Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Okul Bandosu’nun gösterisiyle başladı. Ardından SAJEV Lisesi Öğrenci Birliği Başkanı Asya KOÇ’un cumhuriyetin önemini anlatan konuşması, bizlere cumhuriyet değerlerini bir kez daha hatırlattı. Anaokulu öğrencilerimizin dans ve jimnastik gösterisinden sonra Ortaokulumuzun 7. sınıf öğrencisi Ezgi TÜRKUÇAR, Fransızca konuşmasında cumhuriyetin önemine değindi. 3. sınıflarımız yaptıkları vals gösterisiyle Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Cumhuriyet Balosu”nu bizlere yeniden yaşattılar. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma da 7. sınıf öğrencilerimizden Deniz ERMAN tarafından İngilizce olarak yapıldı. Törenimiz, 7. sınıflardan oluşan Söz Korosu ile 6. sınıflardan kurulu Drama Grubu’nun birlikte sahne aldıkları “Cumhuriyeti Nasıl Kurduk” adlı bir canlandırmayla devam etti. Son olarak SAJEV Lisesi Korosu ve konuk ettiğimiz Cumhuriyet Bandosu’nun birlikte seslendirdikleri şarkı ve marşlar izleyicilere coşkulu anlar yaşattı.
Cumhuriyetimizin 94. yılı hepimize kutlu olsun!