Özel Küçük Prens İlkokulu ve Ortaokulu olarak 29 Ekim 2023 Pazar günü, Cumhuriyet Bayramı’mızı anlamlı ve coşkulu bir törenle kutladık.
Törenimiz, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenimizin açılış konuşmasını, Okul Müdürümüz Sayın İhsan ZEREN gerçekleştirdi. Ardından Saint Joseph Lisesi Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Demir KISAKÜREK, kurumumuz adına cumhuriyetimizin 100. yılına dair duygularını dile getiren anlamlı bir konuşma yaptı. Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Sayın Önder EFE, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 100. yılına dair duygu ve düşüncelerini coşkuyla dile getirdi.
SAJEV Özel Küçük Prens İlk ve Ortaokulu öğretmenlerimizden oluşan “Öğretmenler Koromuz”, cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak seslendirdikleri “Vatan Marşı” ve “İleri Marşı”yla törenimize renk kattı.
Törenimiz; Türkçe Zümresi tarafından hazırlanan ve ortaokul öğrencilerimizin coşkulu ve anlamlı performansıyla büyük beğeni toplayan “Kuvayımilliye Destanı Oratoryosu” ile devam etti.
SAJEV Özel Küçük Prens Ortaokulu ve Lisesi iş birliğiyle hazırlanan “100. Yılında Cumhuriyet” konulu anlam ve duygu yüklü video gösterimimiz, ilgiyle izlendi.
4. sınıf öğrencilerimizin cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırladıkları “Cumhuriyet Valsi” izleyenleri büyüledi.
5 ve 6. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından hazırlanan “Cumhuriyetimizin Kazanımları” konulu öğrenci sunumu ve “Türkiye’yi Değiştiren Cumhuriyet Kadınları” konulu drama gösterisi, izleyenleri tarihte keyifli bir yolculuğa çıkardı.
Dans aktivitesi öğrencilerimiz, zeybek ekibi eşliğindeki dans gösterisiyle büyük beğeni topladı.
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Türkçe Zümresi tarafından düzenlenen şiir yarışmasında “Cumhuriyet” adlı şiiriyle okul birincisi seçilen öğrencimiz Okyanus ÖNDEŞ, şiirini coşkuyla seslendirdi.
Törenimizin en anlamlı ve duygu yüklü kısmı da Atamızın izinde, onun ışığıyla aydınlanan cumhuriyetimizin 100. yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 10. yıl konuşmasına hep birlikte kulak verdiğimiz anlardı.

Törenimizin sonuna yaklaşırken 3, 4, 5 ve 6. sınıf öğrencilerimizden oluşan “Okul Koromuz”; “Sonsuza”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “ATATÜRK’ün 100. Yıl Marşı” ve “Fazıl Say’ın 100. Yıl Marşı”nı piyano eşliğinde seslendirdi. Bando ekibimizin eşliğinde tören alanına giren öğretmenlerimiz, korodaki öğrencilerimize eşlik ederek “Onuncu Yıl Marşı” ve “İzmir Marşı”nı seslendirdi. İzleyenlerin de coşkulu katılımıyla seslendirilen marşlarımız, cumhuriyet coşkumuzun en güzel dışa vurumu oldu.
Törenimiz, Küçük Prens Marşı’nın coşkulu biçimde okunmasıyla son buldu.
Ata’mızın izinde, ATATÜRK sevgisiyle çarpan kalplerimizdeki coşkuyla cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun!