Tarihimizin onur sayfalarından, bağımsız yeni Türkiye’nin başlangıcı, aynı zamanda azim ve kahramanlığın tarihte yerini almış şerefli bir hatırası olan “ÇANAKKALE ZAFERİ”nin 103. yılını, Okulumuzun Konferans Salonu’nda yapılan coşkulu bir törenle kutladık.

Törenimiz; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kamer Eğilmez’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı, 4. sınıf öğrencilerimizden oluşan söz korosunun  “Çanakkale” adlı şiiri okumasıyla devam etti. 5/C sınıfından Alp Ongun ile 7/A sınıfından Taylan Poyraz Kalfalar’ın cepheden yazılmış asker mektuplarını canlandırmalarının ardından 5. sınıf öğrencilerimizden Nil Tanka, Pia Uzun, Yaz Somer, Duru Kuntay ve Deniz Mete  “Çanakkale’nin Renkleri” adlı dramayı sergilediler. 7/B sınıfından Uluç Ali Gazioğlu’nun “İnsan ve Savaş” adlı kompoziyonunu okuduğu törenimiz, okul koromuzun sahne almasıyla son buldu. Okul koromuzla sahne alan 6/C sınıfından Lidya Mürtezaoğlu “Ah Bir Ateş Ver” adlı parçayı solo olarak seslendirdi.

Törenimizde bir kez daha Çanakkale kahramanlarını ve bu savaşta galip gelmemizi sağlayan millî ruhu yaşattık, bize bu güzel toprakları kazandıran tüm şehitlerimizi saygıyla andık.