Tarihimizin onur sayfalarından, bağımsız yeni Türkiye’nin başlangıcı, azim ve kahramanlığın tarihte yerini almış şerefli bir hatırası olan “ÇANAKKALE ZAFERİ”nin 104. yılını ve aziz şehitlerimizi okulumuzun konferans salonunda yapılan duygulu bir törenle andık.

Törenimiz; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türkçe Öğretmeni Pelin Özyiğit’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı, bu destansı zafere dair görüntülerin yer aldığı bir belgesele dair videonun izlenmesiyle devam etti.

Çanakkale Zaferi anısına yapılacak konuşmaya hazırlanmaları için okulumuz 7. ve 8. sınıfları arasında düzenlediğimiz yarışma için konuşması seçilen 7/B sınıfı öğrencisi Lidya Mürtezaoğlu konuşmasını yaptıktan sonra aynı yarışmanın 5. ve 6. sınıflar arasındaki şiir bölümünde derece giren 5/D öğrencisi Lara Arıoğul “Çanakkale Şehitleri” adlı şiirini okudu.

Törenimiz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kamer Eğilmez’in 6. sınıf öğrencilerimizden Arhan Karahan, Ekin Çağlayan, Damla Ünlüakın, Feride Sayın, Defne Özpar ve Duru Tüysüzoğlu ile hazırladığı “Çanakkale’nin Gelincikleri” adlı drama gösterisiyle devam etti.

Törenimizin son bölümünde Müzik Öğretmenimiz Burak Bayrakdar eşliğindeki 7. sınıflar koromuz “Hey On Beşli”, “Çanakkale Türküsü” ve “Kahraman Erler Marşı”nı seslendirdiler.

Bu tarihi savaşın ve zaferin okulumuzda yaşatılması için yemek şirketimiz Sardunya ve ekibi de okulumuz yemekhanesinde hazırlıklar yaptılar. Askerlerin savaş süresinde yedikleri öğünlerin listesini sergileyen Sardunya, kuru ekmek ve komposto hazırlayarak yemekhane girişinde sergiledi. Bu sayede öğrencilerimize askerlerimizin yaşadığı atmosferi hissettirdi.

Törenimizle bir kez daha Çanakkale kahramanlarını ve bu savaşta galip gelmemizi sağlayan millî ruhu yaşattık. Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere bize bu güzel toprakları canı pahasına kazandıran tüm şehitlerimizi saygıyla andık.