Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları’nın önemini vurgulamak, bu savaş ile ilgili merak edilen tüm soruları cevaplayarak 8. sınıf öğrencilerimize tarihimizi ve millî kültürümüzü daha iyi anlatmak amacıyla Özel Küçük Prens Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından 20 Mart 2024 Çarşamba günü, Çanakkale Panorama Müzesine gezi düzenlendi.
Öğrencilerimiz; müzede savaşla ilgili objeler, belgeler, birebir ölçekteki realistik heykeller, rölyef ve panoların sergilendiği Çok Amaçlı Sergi Salonu’nu ve savaşın tasvir edildiği 50 kişi kapasiteli çok boyutlu Panorama’yı gezdiler. Ayrıca Panorama’daki lazer ışık oyunları, sis bombaları, yağmur efektleri, barut kokusu, hareketli heykeller gibi detaylarla Çanakkale Savaşı’nın atmosferine girerek Çanakkale ruhunu derinden yaşadılar.