Okulumuzda Eğitim Teknolojileri Bölümü’nün koordinasyonunda, ilk kez 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda katılım sağlanan ve ülkemizde Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen “Uluslararası First Lego League Challenge Turnuvaları”na hazırlık çalışmaları, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda kasım-nisan ayları arasında yürütüldü.

Her sezon küresel bir probleme yönelik yenilikçi çözümlerin araştırıldığı ve robotik kodlama çalışmalarının yer aldığı STEM programına, bu yıl da Özel Küçük Prens Ortaokulu Kodlama Kulübü öğrencilerimiz katılarak araştırma yapma, yeni bilgileri keşfetme, robot tasarımı ve kodlaması konularında bilgi ve deneyim kazandılar.

2022-2023 sezonu boyunca enerjinin üretimi, korunması, depolanması ve yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili konuların ele alındığı çalışmaların son aşamasında, öğrencilerimiz bölge turnuvasına Tuzla Piri Reis Üniversitesinde katıldılar. Atıklardan enerji üretimine katkı sağlayacak atık tanıma sisteminin geliştirilmesi üzerinde yaptıkları modellerini sunan öğrencilerimiz, robot yarışmalarına da katılarak okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

Programa dahil olan ve çalışmalara gönüllü olarak katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.