Berlin’de, 19-20 Ekim tarihleri arasında, Apple’ın güçlü yazılım platformu olan Swift’in K12 kademesinde “Swift Playgrounds” uygulaması ile öğretilmesine yönelik düzenlenen Apple Swift Eğitimcileri Zirvesi’ne okullarımız adına Eğitim Teknolojileri Müdürümüz Neslihan Er AMUCE katıldı.

Ortaokulumuzda Kodla ve Üret Kulübü kapsamında öğrencilerimizle yapılan çalışmalar bu zirveye başvurumuzun kaynağını oluşturdu ve okulumuz, etkinliğe katılımcı olarak davet edildi. İki gün süren zirvede uygulamalı atölye çalışmalarının yanı sıra, Apple uzmanlarıyla söyleşiler,  Apple’ın “Everyone Can Code/Herkes Kod Yazabilir” müfredatının geliştiricileri ile yazılım alanında iş dünyasından yöneticilerin yer aldığı paneller gerçekleştirildi. 6-21 Ekim 2018 Avrupa Kodlama Haftası’nda gerçekleşen bu zirveye 22 farklı ülkeden Swift eğitimcileri katılarak bilgi ve deneyim paylaşımlarında bulundular.